Raimo Rytö LähiTapiolan uudella Elämänturvatalolla

Behind the Flames VOL 1: Haastattelussa Raimo Rytö

Jussi Fredriksson

2.10.2018 Blogi

Behind the Flames on uusi blogikirjoitusten ja haastattelujen sarja, joka esittelee Jazz City Turku -toiminnan taustavoimia. Musiikki ei päädy lavalle itsestään, ja tapahtumien taustalla onkin monia tahoja mahdollistamassa laadukasta ympärivuotista konserttitoimintaa. Jazz City Turun ympärille on muodostunut laaja yhteisö, joka koostuu kulttuurialan ammattilaisista ja organisaatioista, yrityksistä sekä vapaaehtoisista.

Jazz City Turku aloitti yhteistyön LähiTapiolan kanssa vuonna 2016. Yritys oli rohkeasti heti ensimmäisten kumppanien joukossa, kun uutta Jazz City Turku -brändiä alettiin rakentaa. Yhteistyö paikallisten yritysten ja kulttuuritoimijoiden välillä on hedelmällistä toimintaa alueen kehittämisen ja kestävän kasvun kannalta. Jazz City Turun Jussi Fredriksson (JF) haastatteli syyskauden alla LähiTapiola Varsinais-Suomen liiketoimintajohtajaa Raimo Rytöä (RR).

JF:
Miten kuvailisit omaa musiikkimakuasi?

RR:
Olen musiikkimiehiä. Isäni on ollut kaupunginorkesterin viulisti, ja olen saanut itsekin soittaa viulua ja myöhemmin myös kitaraa. Tykkään laadukkaasta musiikista – se voi olla klassista, jazzia, rockia. Olen aika kriittinen, mikä tahansa ei maistu. Genrellä ei sinällään ole väliä, kaikessa maistuu se hyvä. Eniten olen kuitenkin kuunnellut rockia.

JF:
Mikä on suhteesi jazzmusiikkiin?

RR:
Tykkään jazzista, mutta en ole mennyt siinä kovin syvälle. Macy Grayta olen kuunnellut ja kävin toki myös Pori Jazzin keikalla. Kuuntelen paljon jazzia – erityisesti Spotifyn soittolistoja. En kuitenkaan osaa nimetä vaikkapa suosikkiartistejani… paitsi tietenkin Jussi Fredriksson. Rokkipuolella The Who on ollut aina suurin suosikki, ja genren kautta 60-, 70- ja 80-luvun progerokki on lähellä sydäntä.

JF:
Käytkö paljon kulttuuritapahtumissa? Minkälaisissa tapahtumissa tulee käytyä?

RR:
Musiikkitapahtumissa tulee käytyä, tänään olen menossa Turun filharmonisen orkesterin konserttiin. Pyrin käymään myös teatterissa. Ruisrock ja Logomon tapahtumat ovat myös tulleet tutuiksi. Viime viikolla kävin Berliinissä U2:n keikalla!

JF:
LähiTapiola tunnetaan aktiivisesta yhteistyöstä järjestöjen kanssa. Mistä tämä juontaa juurensa?

RR:
Me ollaan paikallinen LähiTapiola Varsinais-Suomi, ja halutaan aidosti tukea paikallisia tapahtumia. Halutaan mahdollistaa turkulaisille ja Turun ympäristökuntien ihmisille kulttuuria ja liikuntaa eli yleisesti henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

JF:
Mikä sai teidät innostumaan yhteistyöstä juuri Jazz City Turun kanssa?

RR:
Jazz City Turku on meille tärkeä tukijalka kulttuurin puolelle. Vakuutusalalla tehdään usein yhteistyötä urheilun kanssa, mutta me ollaan haluttu laajentaa myös kulttuurin puolelle. Henkinen hyvinvointi on tosi tärkeää. Halutaan lisäksi olla mukana mahdollistamassa paikallista nousevaa musiikkitapahtumaa.

JF:
Mikä on suosikkisi syksyn 2018 jazzohjelmasta?

RR:
Ehdottomasti laulaja Miriam Aïdan lokakuinen David Bowie -keikka! Siinä yhdistyy mun vanha rock- ja progemieltymys jazziin, joten se on ihan perfect!

JF:
Loistavaa. Tuleeko vielä jotain mieleen?

RR:
Hyvää duunia ja tsemppiä jatkoon!