Turku 2011 ja jazz

19.1.2016 Blogi

Euroopan kulttuuripääkaupunki -ideana on, että kulttuuri kuuluu kaikille. Niin oli Turussa 2011. Ohjelmassa oli kulttuurin koko kirjo. Yhdeksi vahvuudeksi nousi jazz.

2CaySevon uusiTurussa on maan toiseksi vanhin jazzfestivaali. Vuosien varrella on ollut yrityksiä tehdä jazz tutuksi uusille yleisöille. Vaan ei ole erityisemmin onnistuttu. Jussi Fredriksson ystävineen esitti vuodelle 2011 uutta konseptia: konserttisarja Flame Jazz. Se sopi loistavasti kaupungille, joka oli tullut Euroopan kulttuuripääkaupungiksi tunnuksella Turku palaa!

Konserttisarja levittäytyi ympäri kaupunkia ja toi Turkuun kotimaisia ja ulkomaisia tähtiä. Tarjonta lisäsi kysyntää ja lisääntynyt kysyntä mahdollisuuksia. Syntyi perusta tuleville aluevaltauksille kuten jazzristeilyt, yhteistyö Turun filharmonisen orkesterin kanssa ja uusien tilojen käyttö klubi- ja konserttitoimintaan.

Nyt Turku profiloituu jazzilla. Siihen on vankka perusta. Onnittelut Jazz City Turku!

Cay Sevón
Turku 2011 -säätiön toimitusjohtaja