Esittely

Jazz City Turun ympärivuotinen toiminta elävöittää Turun keskustaa ja tuottaa seudun asukkaille entistä laadukkaampia kulttuurielämyksiä rytmimusiikin ammattilaisten kanssa. Klubikonserttien sarja, puolivuosittaiset jazzristeilyt, big band ja kaksi jazzfestivaalia rakentavat Turusta kansainvälisestikin valovoimaisen jazzkaupungin.

Jazz City Turku ry tuottaa vuosittain lähes 100 konserttia ja tapahtumaa eri konserttipaikoissa. Kokonaisuudessa ovat mukana Turun kulttuuripääkaupunkivuotena 2011 perustettu ympärivuotinen konserttisarja Flame Jazz, vuonna 2012 perustettu paikallisista ammattimuusikoista koostuva big band Turku Jazz Orchestra sekä ensimmäisen kerran vuonna 1969 järjestetty, Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali Turku Jazz Festival. Lisäksi Jazz City Turku ry koordinoi uutta Saaristomeren alueen festivaalisarjaa nimeltä Archipelago Sea Jazz, joka tuo Turkuun uuden, vuodesta 2021 järjestetyn Turku Sea Jazz -kesäfestivaalin.

Jazz City Turku ry on monipuolinen ja moderni jazzmusiikin tuotantoalusta, jonka tehtävänä on tuottaa elävää laadukasta jazzmusiikkia osaksi yhteiskunnan kulttuuripalveluja. Yhdistys edistää näin taiteen ja kulttuurin diversiteettiä ja saavutettavuutta Turun alueella. Keskeisenä tavoitteena on edistää taiteilijoiden työllistymistä ja parantaa kotimaisen jazzalan toimintaedellytyksiä kohti eurooppalaisen sivistysvaltion tasoa. Jazz City Turun tehtävänä on lisäksi toimia nuorten lahjakkuuksien ponnahduslautana. Yhdistyksen monipuolinen ja paikoin jopa innovatiivinen toiminta tuottaa yhteiskunnalle kulttuurista sisältöä ja vahvistaa Turun ja Saaristomeren alueen mainetta kansainvälisesti kiinnostavana ja elinvoimaisena kulttuurikohteena.

Jazz City Turku ry:n toimintaa tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun kaupunki, Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö ja Pohjoismainen kulttuurirahasto. Pääyhteistyökumppanit ovat Viking Line ja LähiTapiola Varsinais-Suomi. Lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat mm. Turun konservatorio ja musiikkiopisto, Turun Osuuskauppa, GranoOP Turun Seutu, Suomen Jazzliitto, Europe Jazz Network ja Pidä Saaristo Siistinä ry.