Turusta kansainvälisesti merkittävä jazzkaupunki

19.1.2016 Blogi

Turku on monta kaupunkia: kulttuurikaupunki, opiskelijakaupunki, urheilukaupunki, merikaupunki, joulukaupunki. Jazz City Turun myötä Turusta tulee kansainvälisesti merkittävä jazzkaupunki.

Jazz City Turku on upea uusi brändi kaupungille. Se vaikuttaa Turun kaupungin vetovoimaan ja imagoon kotimaassa ja kansainvälisesti.

Turun kaupungilla uskotaan, että Jazz City Turku -yhteistyö vahvistaa tapahtumien markkinointia ja viestintää sekä toimijoiden varainhankintaa usealla rintamalla. Tämä lisää kaupungin kiinnostavuutta monella tavalla.

Tarkoitus on työllistää paikallisia taiteilijoita, tuoda ja luoda kaupunkiin korkeatasoista taidetta ja lisätään näin Turun kansainvälisyyttä entisestään.

Turkuun luodaan nyt Suomessa poikkeuksellinen jazztoimijoiden kolmikanta, jonka keskinäisellä synergialla kaupunkiin syntyy yhtenäinen ja elinvoimainen jazzkulttuuri.

Jazzkentän vahvistaminen ja yhteistyöhön laitettavat sijoitukset tulevat moninkertaisesti takaisin niin tekijöille kuin jazzista nauttiville kaupunkilaisille ja vieraillemme.

Antti Kirkkola
Turun kaupungin yhteysjohtaja