Turku Jazz julkistaa Hansatorilla vuoden artistin 2016

4.5.2016 Uutiset

Turku Jazzin vuoden artisti 2016 julkaistaan Hansatorilla helatorstaina 5.5. klo 14 osana Hansan Kevätkortteli! -tapahtumaa. Vuoden artisti esiintyy lisäksi osana Food & Fun -festivaalin järjestämää ennakkotapahtumaa.

Turku Jazz aloitti 40-vuotisjuhliensa kunniaksi perinteen, jossa vuosittain nimetään ansioitunut jazzmuusikko Turku Jazzin vuoden artistiksi. Kyseeseen voi tulla nuori, jazzmusiikin kentällä ansioitunut tai jazzmusiikin kannalta arvokkaan elämäntyön tehnyt muusikko. Vuoden artisti -nimityksellä festivaali haluaa nostaa esiin erityisesti varsinaissuomalaisten ammattimuusikoiden ansiokasta työtä.

Vuoden artisti -titteli on myönnetty aiemmin kitaristi Ilpo Murtojärvelle, basisti Teemu Åkerblomille, vibrafonisti Severi Pyysalolle, rumpali Mika Kalliolle, kitaristi Teemu Viinikaiselle, saksofonisti Esa Pethmanille ja kitaristi Henri Marjamäelle.

Hansatorin Food & Fun -varaslähdössä esitellään helatorstain kunniaksi maistiaisia tulevasta ruokafestivaalista. Food & Fun -ravintoloiden kokit ja baarimestarit, baristat sekä kondiittorit esittelevät taitojaan ja tarjoavat maistiaisia kolmen euron hintaan.

Jazz City Turku ja Food & Fun tiivistävät jatkossa yhteistyötään. Lokakuun 5.-9. järjestettävän ruokafestivaalin oheen liitetään neljä upeaa jazzkonsertti Tiirikkalassa, Gongissa ja Logomossa.

Tapahtuma Facebookissa.

Turku Jazz Festivalin toistaiseksi julkaistu ohjelma.