Nina Mya esiintyy Flame Jazz Cruisella sunnuntaina 25.9.

Svengiä Itämeren aalloilla

Jussi Fredriksson

20.9.2016 Blogi

Jazzmusiikin ystävät suuntaavat syksyllä taas merelle – kahteen kertaan!

Flame Jazz Cruise kerää syyskuussa kotimaisen jazzin ja soulin kärkiartistit Itämeren upeimmalle risteilyalukselle Viking Gracelle. Huippusuosittu tapahtuma järjestetään nyt yhdeksättä kertaa – tammikuussa 2017 juhlitaan täyskymppiä!

Tällä kertaa ohjelmaa värittää soulteema – risteilyllä kuullaan alan parhaita artisteja kuten SuomiLOVE-bändistä ja Sunrise Avenuesta tuttu Osmo Ikonen, positiivista energiaa tulviva Mikko Pettinen & Happy People ja laivalla harvinaisen paluukeikan soittava Q-Continuum.

Myös jazzarit saapuvat laivalle tuoreet metkut näpeissään. Paluumatkalla sunnuntaina esiintyvä Olavi Louhivuoren johtama Oddarrang julkaisee risteilyn alla uuden albumin. Trumpetisti Martti Vesala äänitti hiljattain ensimmäisen levynsä saksalaiselle Ozella-levymerkille, ja myös tämä pitkäsoitto ilmestyy juuri ennen risteilykeikkaa. Kesäfestivaaleja ahkerasti kiertänyt laulaja Nina Mya esittää laivalla uuden Closure-albumin sielukasta materiaalia.

Merelle lähdetään syksyn aikana siis kaksi kertaa. Marraskuussa Viking Gracen valtaa kokonainen big band, joka on luonnollisesti Turku Jazz Orchestra. 17-henkisen kokoonpanon solistina toimii Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu samettiääninen Sami Pitkämö. Turku Jazz Orchestra esiintyy risteilyn aikana kahteen kertaan – lauantai-iltana bailataan
mm. Stevie Wonderin, Tom Jonesin ja Earth Wind & Firen hittien tahdissa, ja paluumatkalla Pitkämö ja big band tulkitsevat klassikkoja Frank Sinatran, Dean Martinin ja Sammy Davis Jr:n kuuluisasta Rat Pack -ohjelmistosta.

Suuret rytmimusiikin orkesterit palaavat nyt ryminällä musiikkikartalle. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Turku Jazz Orchestra, Oulu All Star Big Band ja muutamat muut tulokkaat ovat nostaneet big bandien suosiota räjähdysmäisesti. Ison muusikkolauman liikuttaminen ei ole helppoa eikä halpaa, mutta panostus on joka sentin ja hikipisaran arvoinen. Säästää voidaan taloudessa mutta ei arvoissa – mikään kone ei korvaa täyden big bandin luomaa elävää sointia ja dynamiikkaa. Tätä magiikkaa koetaan nyt myös Itämeren aalloilla, kiitos Viking Linen rohkeuden.