Ruokanautintoja ja laadukasta jazzia

Jussi Fredriksson

30.9.2016 Blogi

Suosittu ruokafestivaali Food & Fun ja Jazz City Turku tarjoavat lokakuussa koko illan aistinautintoja neljänä iltana peräkkäin. Turkulaiset ravintolat pistävät parastaan kansainvälisten keittiömestarien tähdittäminä, ja herkullisia ruokia sulatellaan drinkkien ja huippujazzin parissa.

Hyvä ruoka ja laadukas jazz ovat illanvietoissa lyömätön yhdistelmä, ja molempia tehdään Turussa intohimolla ja tinkimättömällä asenteella. Tämän totesivat Food & Funin ja Jazz City Turun puuhamiehet Jouni Kuru ja Jussi Fredriksson ja päättivät ryhtyä yhteistyöhön.

-Hyvä jazz ja hyvä ruoka sopivat yhteen jo ihan ajatuksen tasolla – huikeat tiimit työskentelevät tinkimättömän lopputuloksen tekemiseksi ilta toisensa perään. Myös materiaalin luova käyttö ruoanlaitossa ja jazzissa muistuttavat kovasti toisiaan, kertoo Jouni Kuru Food & Funista.

Fredrikssonin mukaan jazzarit ovat hyvän ruoan perään.

– Mukavaa tehdä yhteistyötä nuoren ja energisen toimijan kanssa kuten Food & Fun. Jazz- ja ruokakulttuuri ovat nousseet kukoistamaan Turussa samoihin aikoihin, joten meillä on paljon yhteistä. Jazzmuusikot ovat usein nautiskelijoita – laadukkaan ruokakulttuurin myötä he tulevatkin Turkuun keikoille erityisen hyvillä fiiliksillä!

Herkullinen jazzviikko käynnistyy keskiviikkona anniskelukahvila Tiirikkalassa, kun kansainvälisesti menestynyt suomalais-ruotsalainen Elifantree esiintyy intiimissä klubitunnelmassa. Jazzia, kokeellista poppia ja elektroniikkaa yhdistelevä yhtye valloittaa kuulijat intensiivisellä musiikillaan. Torstaina Tiirikkalan lavalle nousee kotimaisen jazzin ja progen suurmies Jukka Gustavson. Legendaarisen Wigwamin riveistä tuttu Hammond-taituri tuo Turkuun upean kvintettinsä. Virkatyöstään hiljattain vapaaksi taiteilijaksi siirtynyt UMO:n perustajajäsen Pentti Lahti ilahduttaa turkulaisyleisöä odotetulla vierailullaan.

Viikonlopun jazztarjonta käynnistyy Börs Night Clubissa, ei enempää tai vähempää kuin Timo Lassy Bandin tulikuumalla keikalla. Lassy esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Turussa menestysalbumi Love Bulletin julkaisun tiimoilta. Brittilehti Sunday Times valitsi levyn vuoden 2015 kymmenen parhaan jazzalbumin joukkoon. Lassyn mukaansatempaava lavaenergia ja huippuyhtyeen tulituki takaavat täydellisen jazznautinnon. Illan aloittaa hiljattain debyyttikasettinsa Taco Taco Taco! julkaissut nuorten leijonien urkutrio Buba Wii Aa. Yhtye inspiroituu 1960-luvun San Fransiscon rantabulevardien aurinkoisesta ja tupakankatkuisesta tunnelmasta.

Food & Fun 2016 -ohjelma

Ke 5.10. klo 20 Food & Fun: Elifantree (SE/FI), Tiirikkala
To 6.10. klo 20 Food & Fun: Jukka Gustavson Organ Fusion Band, Tiirikkala
Pe 7.10. klo 21 Food & Fun: Timo Lassy Band + Buba Wii Aa, Börs Night Club
La 8.10. klo 20 Food & Fun: Turku Jazz Orchestra & Panu Savolainen: Playing Reality, Logomo, Logi 3

Varaa oma ravintolailtasi osoitteessa www.foodandfunfinland.fi.