Sponssaamo käynnistyy Turun seudulla

12.10.2016 Uutiset

Jazz City Turku ja Naantalin Musiikkijuhlat kulttuurikärkenä

Sponsoroinnin kehittämistä ja välitystä tarjoava Sponssaamo-palvelu aloittaa toimintansa myös Turun seudulla. Palvelu käynnistyy kulttuurin kohdealueelta, ja Turun alueella kärkikohteina Sponssaamossa mukana ovat Jazz City Turku ja Naantalin Musiikkijuhlat.

”Turun talousalueella on vireä tunnelma ja vahva tekemisen ote. Suuret laivatilaukset säteilevät vaikutustaan muillekin toimialoille, kuten kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin. Erottuvalle ja kohderyhmänsä kokemustasolla tavoittavalle markkinoinnille on kasvavaa kysyntää, joten laadukkaalle sponsoroinnille on nyt hyvä aika ja myönteiset näkymät”, uskoo Taneli Tuomaala Sponssaamosta.

Jazz City Turku on vuoden 2016 alussa käynnistynyt kolmen musiikkitoimijan hanke, jossa ovat mukana Turku Jazz Orchestra, Turku Jazz Festival ja Flame Jazz -klubikonserttisarja. Ideana on yhdistää Turun alueen ammattimaisten jazztoimijoiden voimat, ja saada jazz näkymään ja kuulumaan kaupungissa tehokkaammin ja paremmin koordinoituna. Hankkeen tavoitteena on rakentaa Turusta kansainvälisestikin valovoimaista jazzkaupunkia nykyisten ja uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Naantalin Musiikkijuhlien laatu ja maine tunnetaan jo 80-luvulta, jolloin sellotaiteilija Arto Noraskäynnisti uuden kamarimusiikkiin suuntautuvan festivaalin. Suomen festivaalikesän perinteikkäästi avaavilla Musiikkijuhlilla on ollut aina mukana myös vahvat yritysyhteistyökumppanit. Tapahtuman tavoitteena on nyt löytää festivaalin sisällöstä kiinnostuneita uusia kumppaneita, jotka hakevat merkityksellisten kokemusten kautta kontaktia klassisen musiikin innokkaisiin kuluttajiin.

”Sponsorointi on Suomessa alihyödynnetty ja jopa väärinymmärretty markkinointikeino. Se ei ole hyväntekeväisyyttä. Hyödyntämisessä on paljon tehostamisvaraa, ja keskeisenä kysymyksenä on oikean kohteen ja sponsorin löytäminen. Kumppanuuden välittäjän tehtävänä on tuoda juuri oikeiden osapuolten löydettävyyteen lisäarvoa”, kertoo Tuomaala Sponssaamosta.

Sponssaamo-palvelun tuottaa Emporia Group Oy. Yhtiö kehittää yritysyhteistyön rinnalle kohteilleen palvelukanavaa myös yleisöyhteistyönsä vahvistamiseen joukkorahoituksen kautta. Tulossa on myös kumppanuustutka, joka digitaalisena palvelualustana kasvattaa sponsoroinnin mahdollisuuksia. Sponssaamo-palvelussa on nyt mukana merkittäviä kulttuurin kohteita, ja seuraavaksi palvelu on laajentumassa myös muille sponsoroinnin kohdealueille koko Suomessa.

Lisätiedot:

Taneli Tuomaala
Toimitusjohtaja
Sponssaamo | Emporia Group Oy
Puh. 050 407 2027
taneli.tuomaala@sponssaamo.com
www.sponssaamo.com

Jussi Fredriksson
Toiminnanjohtaja
Flame Jazz ry
Puh. 044 041 2026
info@flamejazz.com
www.jazzcityturku.fi

Tiina Tunturi
Toiminnanjohtaja
Naantalin Musiikkijuhlat
Puh. 044 516 1718
tiina.tunturi@naantali.fi
www.naantalinmusiikkijuhlat.fi