Teppo Mäkynen

Ensimmäinen Jazz City Turku -vuosi huipentuu perjantaina 16.12. Logomossa!

13.12.2016 Uutiset

Menestyksekkään jazzvuoden päätöskonsertti Classics Meet Modern kumartaa musiikin historialle sekä modernille ajalle kahden huippukokoonpanon voimin Logomon Logi 3 -salissa. Illan aikana julkistetaan Flame Jazzin vuoden artisti 2017 sekä kevätkauden Jazz City Turku -ohjelma.

 

Aki Rissanen Trio

Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Illan aloittaa vahvasti vuodessa 2016 elävä, kansainvälisesti kiitelty Aki Rissanen Trio. Montreux’n jazzfestivaalin soolopianosarjassa ja ranskalaisessa La Défense -kilpailussa ansioitunut Aki Rissanen on murtautunut vahvasti keskeisten eurooppalaisten jazzpianistien joukkoon. Keväällä brittiläiselle Edition Recordsille julkaistu albumi Amorandom nosti Rissasen kriitikoiden suosioon ympäri maailmaa. Myös kotimainen media arvioi levyn ennakoivan pianistin kansainvälistä läpimurtoa. Antti Lötjösen ja Teppo Mäkysen täydentämä kokoonpano on kiehtova yhdistelmä klassista lyyristä ilmaisua ja energistä svengiä. Virtuositeetti on näille muusikoille mitä luonnollisinta, ja trion saumaton yhteissoitto vangitsee kuulijan yhteiselle musiikilliselle matkalle.

 

Turku Jazz Orchestra & Teppo Mäkynen: Tribute To Mel Lewis

Vellu Halkosalmi – kapellimestari
Teppo Mäkynen – rummut

Konsertin toisella puoliskolla yleisön hemmottelua jatketaan kapellimestari Vellu Halkosalmen ohjauksessa, kun Turku Jazz Orchestra tulkitsee mestarirumpali Mel Lewisin big band -klassikoita solistinaan Teppo Mäkynen. Mel Lewis (1929-1990) on kiistatta yksi suurimmista big band -rumpaleista kautta aikojen ja myös vuoden 2016 Flame Jazz -artistin, Suomen jazzrumpaleiden aateliin lukeutuvan Teppo Mäkysen suuri innoittaja. Turku Jazz Orchestran kauden päätöskonsertti tarjoaa Mäkysen johdolla hienon kokonaisuuden Lewisin musiikkia, jota tämä mestari soitti eri big bandien kanssa ja muovasi vahvasti omalla soitollaan.

Classics Meet Modern – Turku Jazz Orchestra & Teppo Mäkynen: Tribute To Mel Lewis + Aki Rissanen Trio

Pe 16.12.2016  klo 19.00
Logomo, Logi 3
Köydenpunojankatu 14, Turku

Liput: 32,5 / 30 € (+palvelumaksu)
S-Etu 29 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
Lippupiste

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.

Istuva konsertti, ei numeroituja paikkoja. Illan kesto noin 2 h 30 min, väliaika. Alaikäiset aikuisen seurassa.