Ruotsalainen Viktoria Tolstoy saapuu Turku Jazz Orchestran solistiksi 13. toukokuuta.

Kevään tähtivieraat korostavat jazzin yhdistävää voimaa

20.12.2016 Uutiset

Turku Jazz Orchestra ja Flame Jazz -konserttisarja aloittavat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kotimaisin ja kansainvälisin tähtivierailuin. Avoin, rajat ylittävä vuorovaikutus on pienelle pohjoiselle maalle elinehto. Jazzissa kansainvälisyys on sisäänrakennettuna ominaisuutena. Kevään aikana Turussa kuullaankin huippujazzia Pohjoismaita, Yhdysvaltoja ja aina Beniniä myöten.

Vuoden 2017 Flame Jazz -artisti on yksi tämän hetken innovatiivisimmista kotimaisista jazzpuhaltajistamme, saksofonisti-säveltäjä Mikko Innanen. Flame Jazz -kevään yhtenä ehdottomana kohokohtana on hänen 12-henkisen Mikko Innanen 10+ -orkesterinsa ja Teemu Honkasen johtaman, palkitun Key Ensemble -kamarikuoron yhteiskonsertti Åbo Svenska Teaternilla.

Maaliskuussa Turku Jazz Orchestra tuo kevättalveen afrokuubalaisia rytmejä ja karibialaista sielukkuutta. Big bandimme taipuu kapellimestari Jere Laukkasen johdolla rehevästä Nueva York -mambosta aina romanttiseen kuubalaiseen boleroon. Laulusolisti Pauliina May tulkitsee konsertissa niin musiikinlajin klassikoita kuin harvemmin kuultuja helmiä. Turkulaisyleisö pääsee Börs Night Clubin konsertissa myös tanssimaan muun muassa tulisen salsan tahtiin!

Euroopan arvostetuimpiin jazzlaulajiin kuuluva Viktoria Tolstoy saapuu pitkän odotuksen jälkeen toukokuussa Turku Jazz Orchestran solistiksi. Ruotsalaisartistilla on häikäisevä kyky tarttua eri musiikinlajeihin tulkiten niitä välittömästi vastaansanomattomalla tyylitajulla ja karismalla. Viktoria Tolstoy ja Turun maineikas big band tarjoavat huikean elämyksen – luvassa on tunnelmallista jazzia, bluesia ja balladeja.

Kevätkauden päättää Turku Jazz Orchestran ja Johanna Förstin tuplakeikka Itämeren aalloilla. Big Band On Board! -jazzristeily Viking Gracella tarjoaa iltakonserttina kuumimpia jazz-, soul- ja bilehittejä. Seuraavan päivän paluumatkalla taas tunnelmoidaan Lady Sings the Blues -teemalla.

Kotimaiset ja ulkomaiset huippuartistit esiintyvät kevään aikana turkulaisilla lavoilla lähes viikoittain:

TUTUSTU OHJELMAAN

TAMMIKUU

06.01. Jusu Heinonen Gyl5, Sigyn Club, Turun konservatorio
13.01. Esa Pietilä Liberty Ship, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
21.01. Flame Jazz Cruise 10, Viking Grace
27.01. Nordic Trinity, Jazzklubi Monk

HELMIKUU

04.02. Turku Jazz Orchestra & Woodyn vuosikymmenet, Sigyn-sali, Turun konservatorio
10.02. Quartet Ajaton, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
24.02. Maxxxtet, Jazzklubi Monk

MAALISKUU

03.03. Snorre Kirk Quintet (DK), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
10.03. Turku Jazz Orchestra Afro-Cuban Night, Börs Night Club
17.03. Mikko Innanen 10+ ja Key Ensemble, Åbo Svenska Teater
24.03. Mikko Helevä & The Bronson – Hands-on Hammond, Jazzklubi Monk
31.03. Jaska Lukkarinen Trio plays Valtteri Pöyhönen, Bar Ö

HUHTIKUU

07.04. Sointi Jazz Orchestra Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
21.04. Trio Toffa (BJ/FI), Jazzklubi Monk
28.04. Kari Antila & Peter Hertmans ”Guitar Stories” (FI/BE), Sigyn Club, Turun konservatorio

TOUKOKUU

05.05. Sibis Jazz: Thelonious Monk 100 Years (FI/US) Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
13.05. Turku Jazz Orchestra & Viktoria Tolstoy (SE), Åbo Svenska Teater
20.05. Jukka Eskola Soul Trio +, Jazzklubi Monk
27.05. Big Band On Board! Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti, Viking Grace