Jazzkaupunki tarvitsee laatuflyygelin!

26.6.2017 Uutiset

Kotimainen jazzpianonsoiton taide kärsii konserttipaikkojen huonoista soittimista. Flame Jazz aikoo saada tilanteeseen muutoksen nyt! Tule mukaan flyygelimesenaatiksi – vastikkeina tarjolla levyjä, nimikkokoskettimia, kausikortteja syksyn keikoille, pianotunteja tai vaikka yksityispianokonsertti flyygeli paikalle kannettuna.

Elävä musiikki ei nouse parhaalle mahdolliselle tasolle konserttipaikkojen soittimien ollessa pääsääntöisesti ala-arvoisia. Tämä on suomalaisen jazzin kentällä valitettavan yleinen ilmiö, ja myös Turussa huippupianistit joutuvat esiintymään jopa rikkinäisillä soittimilla. Flame Jazz haluaa tehdä omalta osaltaan muutosta tähän kulttuuriseen epäkohtaan ostamalla artistien käyttöön laadukkaan Steinway-flyygelin.

Flame Jazzilla ei ole varaa uuteen flyygeliin, mutta tavoitteena on siitä huolimatta päästä kiinni huippusoittimeen. Taktiikkana on peruskorjata mm. Ultra Bran keulahahmona tunnetun Kerkko Koskisen vanha Steinway A. Flame Jazzin tuleva flyygeli tuo siis Turkuun mukanaan historian havinaa, kun koko Ultra Bran tuotanto on sävelletty kyseisellä Steinwaylla!

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston ja Turun kaupungin avustusten myötä kasassa on tällä hetkellä n. puolet tarvittavasta rahoituksesta. Tavoitteena on kerätä toinen puoli Mesenaatti-palvelun yhteisörahoituskampanjan avulla. Kampanjaan on helppo lähteä mukaan, ja lahjoittaminen on aina vastikkeellista. Voit siis ostaa esim. pianotunteja tai tilata juhliisi pianokonsertin, jolloin maksamasi raha käytetään kokonaisuudessaan flyygelin rahoitukseen. Kampanjan kautta on myös ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia kausikortti kaikille syksyn Flame Jazz -keikoille.

Syksyllä aluksi Logomoon sijoitettava flyygeli ostetaan kaikkien Jazz City Turku -toimijoiden yhteiskäyttöön. Näin soitin tulee tehokkaaseen käyttöön ja hankinnalla on laaja kulttuurinen vaikutus. Flyygeli on mukana jo elokuun Turku Jazz Festivalilla mm. Aki Rissasen ja Tuomo Prättälän käytössä.

Tule siis mukaan tekemään muutosta tinkimättömän musiikin tekemisen puolesta! Kampanja on voimassa 30.7. asti. Mesenoimaan pääsee TÄSTÄ.