Kuva: Turun kaupungin verkkotoimitus
Kuva: Turun kaupungin verkkotoimitus

Itämeren suojelua ja jazzia suurten purjelaivojen Aurajoella!

17.7.2017 Uutiset

Jazz City Turku on vahvasti mukana menossa myös Tall Ships Races -viikolla. Flame Jazz toteuttaa Aurajoessa kolmepäiväisen Itämeri-aiheisen taidetapahtuman, joka yhdistää luovasti jazzmusiikkia, kuvataidetta ja ympäristötaidetta. Jazztrio PLOP esiintyy perjantaina Bar Ö:ssä ja Turku Jazz Orchestran solistivieraana hurmaa lauantaina Varvintorilla Aili Ikonen.

Vuoden 2017 Flame Jazz -artisti, saksofonisti-säveltäjä Mikko Innanen (s.1978) konsertoi osana Flame Jazzin Itämeri-viikkoa maineikkaan PLOP-yhtyeensä kanssa jokirannan liepeillä tunnelmallisessa ja hiljattain laajennetussa Bar Ö:ssä perjantaina 21.7. klo 19.30. PLOP on kolmesta nuoremman polven jazzkonkarista koostuva kollektiivi. Tälle yhtyeelle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia. Kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä. Turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa Kälviältä tunnetaan energisestä esiintymisestään ja saumattomasta yhteispelistään. Yhdessä Innasen kanssa tämä kolmikko muodostaa humoristisen, intensiivisen ja näkemyksellisen yhtyeen – PLOP on kotimaisen jazzin ehdottomia helmiä!

Flame Jazz: PLOP
Pe 21.7.2017 klo 19.30
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Mikko Innanen – saksofoni
Ville Herrala – kontrabasso
Joonas Riippa – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €

 

Kuvataiteilija Reima Nurmikko loi Itämeren suojelusta inspiroituneena Turun Aurajokeen lintuaiheisia taideteoksia osana Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkihanketta. Vuosittain muuntautuneet haahkat ovat siitä lähtien ottaneet kesäisin kantaa Itämeren haastavaan tilanteeseen. Tänä kesänä teos kulkee nimellä The Plastic Sea II, ja yhteistyöhön liittyy Jazz City Turku, kun saksofonisti Mikko Innanen kuljetetaan kolmena päivänä jokeen rakennetun muovijätelautan päälle kertomaan oman musiikillisen näkemyksensä Itämeren tilanteesta! Noin tunnin mittainen teos herättää keskustelua Itämeren suojelusta koskettavalla ja konkreettisella tavalla. Esitettävä musiikki on Suomi 100 -teeman mukaisesti merellistä suomalaista modernia jazzmusiikkia.

Itämeren suojelua avantgarde-jazzin keinoin: The Plastic Sea II
Aurajoen haahkat, Kirjastosillan lähellä, vapaa pääsy

Mikko Innanen – saksofoni
Reima Nurmikko – haahkat ja muovilautta

To 20.7. klo 17.00
Pe 21.7. klo 17.00
La 22.7. klo 14.00

 

Tall Ships Races 2017: Jazz City Turku -ohjelma
La 22.7.2017, Varvintori, vapaa pääsy
klo 17.00 Flame Jazz Messengers
klo 19.30 Turku Jazz Orchestra & Aili Ikonen: Ella!
klo 21.00 Dandy Gravy ’n’ Funks feat. Veeti Kallio

 

 

 

Jaa →