Jazz City Turku -syksy tarjoillaan tuoreilla estradeilla ja täynnä laulua

25.8.2017 Uutiset

Jazz City Turun syysohjelmisto koostuu uutuuksista niin musiikin kuin konserttipaikkojenkin suhteen. Luvassa on kansainvälisiä huippuvierailuja, tuoreita kotimaan nimiä, ripaus vanhaa nostalgiaa ja ennen kaikkea vahvaa jazzlaulua.

Konserttisarja Flame Jazzin syksyn ohjelma pursuaa tuoreuttaan. Jazz valtaa taas uusia areenoita, kun konsertti-illat käynnistyvät Österbladin tontilla sijaitsevassa kulttuuriolohuone Bar Ö:ssä ja Logomon uudistuneissa tiloissa. Tuoreus kuuluu myös musiikissa – syyskauden ohjelmistossa luvassa on mm. rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen johtaman, toukokuussa debyyttialbuminsa julkaisseen Alder Egon ensimmäinen Turun vierailu, italialais-amerikkalaisen, eri musiikkityylien yhdistämisellä herkuttelevan Hobby Horsen Suomen ensivierailu sekä maamme jazzlaulajien kärkinimiin lukeutuvan Aili Ikosen lokakuinen levynjulkaisukonsertti.

Lokakuussa Ö:n lavalle nouseva Foreign Friends koostuu Suomen ulkopuolella syntyneistä uussuomalaisista kuten ruotsalaislaulaja Anni Elif Egecioglu ja islantilainen huippukitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Foreign Friendsin käsittelyssä jazziksi taipuvat suositut suomalaiset kappaleet, niin Hard Rock Hallelujah kuin J. Karjalaisen Sankarit.

Logomon uusittuihin tiloihin saapuu syksyn aikana kolme kansainvälistä huippukokoonpanoa. Flame Jazzin vuoden artisti Mikko Innanen on koonnut ympärilleen Nordic Combined -yhtyeen, jossa esiintyy norjalainen pianisti Håvard Wiik ja rumpali Peter Bruun Tanskasta.

Arvostetun Montreux Jazz Electric Guitar -kilpailun vuonna 2016 voittanut, nykyisin New Yorkissa vaikuttava suomalaiskitaristi Olli Hirvonen konsertoi Logomon marraskuussa upean amerikkalaisyhtyeensä kanssa esittäen materiaalia tuoreelta New Helsinki -albumiltaan.

Kolmas Logomon kansainvälinen tähti on eurooppalaisen jazzpianon huippunimi Lars Jansson Ruotsista. Tanskan Grammylla palkittu muusikko edustaa jazzpianon perinnettä parhaimmillaan – hänen svengaavaa soittoaan on kuultu jazztähtien kuten Jan Garbarekin ja Red Mitchellin yhtyeissä.

Vahvaa jazzlaulua ylistetään Turku Jazz Orchestran syksyssä, kun orkesteri suuntaa syyskuussa kotimaan juhlakiertueelle yhdessä upeaäänisen solistin, Johanna Förstin kanssa. Neljän paikkakunnan kiertue juhlistaa 100-vuotiasta Suomen Muusikkojen Liittoa ja big band -musiikkia kautta aikojen.

Jazz City Turun syyskauden päättää Turku Jazz Orchestran ja laulajalahjakkuus Yonan Ikivihreä Suomi -konsertti joulukuussa Sigyn-salissa. 17-henkinen big band solistinaan monipuolinen tulkitsija Yona johdattelee yleisön mukanaan suomalaiseen nostalgiaan kapellimestari Vellu Halkosalmen luomassa kokonaisuudessa, jossa jazzsovituksen ovat saaneet muun muassa Toivo Kärjen iskelmät, Unto Monosen tangot ja Armas Järnefeltin riipaiseva Kehtolaulu.

Kotimaiset ja ulkomaiset huippuartistit esiintyvät syksyn aikana turkulaisilla lavoilla lähes viikoittain:

TUTUSTU OHJELMAAN

SYYSKUU

01.09. Turku Jazz Orchestra & Veeti, Viking Grace
08.09. Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
13.-16.09. Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti juhlakiertueella
16.09. Flame Jazz Cruise 11, Viking Grace
22.09. Alder Ego, Bar Ö
29.09. Food & Fun 2017: Sanna Ruohoniemi Quartet (FI/SE), Tiirikkala
30.09. Food & Fun 2017: Kalevi Louhivuori Quintet, Tiirikkala

LOKAKUU

06.10. Kadri Voorand Quartet (ES), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
13.10. Foreign Friends, Bar Ö
20.10. Mikko Innanen Nordic Combined (FI/DK/NO), Logomo
25.10. Aili Ikonen – Piirrä minut, Sigyn Club, Turun konservatorio

MARRASKUU

03.11. Olli Hirvonen New Helsinki (FI/US), Logomo
10.11. Joona Toivanen Trio, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
17.11. Hobby Horse (US/IT), Bar Ö
24.11. Lars Jansson Trio (SE), Logomo

JOULUKUU

01.12. Laura Annika Quartet Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
08.12. Raoul Björkenheim Triad, Bar Ö
16.12. Turku Jazz Orchestra & Yona: Ikivihreä Suomi, Sigyn-sali