Jazz City Turku -kevät 2018 on triojen ja kansainvälisen yhteistyön juhlaa

19.12.2017 Uutiset

Jazz City Turku -kevät 2018 käynnistyy Turku Jazz Orchestran big band -klassikoilla sekä kahdennentoista Flame Jazz -risteilyn menevissä merkeissä. Kansainvälisyys jatkuu kevään ohjelmistossa vahvasti, ja monet huipputriot astuvat estradeille.

Suitsutusta vuoden viimeisestä konsertista nauttinut Turku Jazz Orchestra avaa tammikuun loppupuolella Jazz City Turun kevätkauden big band -klassikoilla kapellimestari Vellu Halkosalmen johdolla. Sigyn-salin konsertissa parrasvaloihin nousevat ansaitusti orkesterin omat tähdet esittäen soolo-osuuksia omista suosikkikappaleistaan.

Flame Jazz avaa vuoden Itämeren aalloilla suositun Flame Jazz Cruisen merkeissä. Risteilyn kansainvälisenä tähtenä kuullaan legendaarisen Princen bändissä viimeiset kymmenen vuotta soittanutta tanskalaisbasisti Ida Nielseniä yhtyeineen. Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hankkeen myötä Flame Jazzin ohjelmistossa nähdään vuoden mittaan myös muita pohjoismaisia artisteja.

Vuoden 2018 Flame Jazz -artistiksi valittu pianisti-moogisti-säveltäjä Kari Ikonen esiintyy Flame Jazz -risteilyllä kahden yhtyeensä kanssa. Menomatkalla tanssijalkaa kutkuttaa ultrapositiivinen, afrobeatia ja jazzia yhdistelevä suomalais-beniniläinen Trio Toffa, ja paluumatkalla Ikonen yhdistää voimansa ranskalaisklarinetisti Louis Sclavisin kanssa.

Jazz City Turulla on ilo tarjota turkulaisyleisölle ajankohtaista huippujazzia, sillä kevään ohjelmistossa esiintyy jopa kolme vuoden parhaan jazzalbumin kategoriassa ehdolla olevaa Emma-ehdokasta. Rumpali Teppo Mäkysen johtama 3TM esiintyy Bar Ö:ssä 23.2, tuoreen Yrjö-palkitun, trumpetisti Verneri Pohjolan Pekka-projekti saapuu Turku Jazz Festivalin lavalle vihdoin 10.3. ja kitaristi Teemu Viinikaisen trio soittaa tuoreen albuminsa materiaalia Bar Ö:ssä vapun kynnyksellä.

Kevätkausi tarjoilee laatukonsertteja Logomon tiloissa tietysti maaliskuun Turku Jazz Festivalin myötä, ja myös jazzkäyttöön akustiikaltaan erinomaiseksi havaittu Move 1 -sali palvelee musiikinnälkäisiä neljänä Flame Jazz -iltana. Niin Move 1:n konsertit kuin Bar Ö:n konsertit sijoittuvat alkuiltaan ja ÅST:n Café Tiljanin konserteissa tunnelmoidaan tyylikkäästi kattokruunujen alla aina myöhäisillassa.

Uutta yleisöä houkutellaan Turku Jazz Orchestran kevätkauden avauskonserttiin erittäin edullisin opiskelijahinnoin. Myös Turku Jazz Festival on päättänyt ensi vuonna tarjota opiskelijoille selkeästi muita hintaluokkia edullisemmat liput.

 

TUTUSTU OHJELMAAN

TAMMIKUU
Ke 24.1. Turku Jazz Orchestra & Vellu Halkosalmi: Big Band Classics, Sigyn-sali

HELMIKUU
La 3.2. – su 4.2. Flame Jazz Cruise 12, Viking Grace
Pe 9.2. K.Å.M. Trio (DK/SE/FI), Café Tiljan, ÅST
Pe 16.2. Jori Huhtala 3, Logomo, Move 1
Pe 23.2. 3TM, Bar Ö

MAALISKUU
Turku Jazz Festival 2018:
To 8.3. Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: JAZZ NOIR feat. Jukka Perko & Jukka Eskola, Åbo Svenska Teater
To 8.3. Turun konservatorion workshop & Max Zenger + Jam Session, Tiirikkala
Pe 9.3. Maxxxtet, Jussi Lehtonen Band, Chris Potter Underground (US), Aki Rissanen – Mari Palo: Sininen Syksy, Severi Pyysalo 50 & Vesa-Matti Loiri, Jukka Perko, Antti Sarpila ja Reiska Laine, Logomo Teatro, Galleria ja Teatro-sali
La 10.3. GRAND feat. Ilkka Arola, Turku Jazzin vuoden artisti 2018: Max Zenger Globus, Severi Pyysalo 50 & Turun filharmoninen orkesteri, Rigmor Gustafsson Quartet (SE), Verneri Pohjola Group: Pekka, Logomo Teatro, Galleria ja Teatro-sali
Su 11.3. Jazzbrunssi: Milo & Moses + Final Jam Session, Tiirikkala

Pe 23.3. Sami Linna Quartet feat. Dana Hall (US), Bar Ö

HUHTIKUU
Pe 6.4. Z LEAGUE – Music of Monica Zetterlund, Café Tiljan, ÅST
La 14.4. Nassaun Fasaani, Logomo, Move 1
La 21.4. Kaisa’s Machine, Logomo, Move 1
Pe 27.4. Teemu Viinikainen III, Bar Ö

TOUKOKUU
Pe 4.5. Iris Bergcranz Quintet (SE), Café Tiljan, ÅST
Pe 18.5. Jussi Fredriksson Trio, Logomo, Move 1
La 26.5. Big Band On Board: Turku Jazz Orchestra & Mikko Leppilampi, Viking Grace