Jazz City Turun syyskauden ohjelma on valmis!

29.6.2018 Uutiset

Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra hemmottelevat jälleen jazzinnälkäisiä kansainvälisen tason konserteilla koko syksyn täydeltä! Ohjelmassa on upeita ruotsalaislaulajia, Itämeren suojelua, shakkia, nuoria lahjakkuuksia, tilausteos big bandille ja paljon muuta.

Konserttisarja Flame Jazz jatkaa syksyllä mukana Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-ohjelmassa, jonka myötä Turussa saadaan jälleen kuulla skandinaavista huippujazzia. Syyskauden avaa ruotsalaislaulaja Lina Nyberg, joka juhlii palkitun yhtyeensä kymmenvuotista taivalta. Tunnelmallisessa Café Tiljanissa pääsevät syksyllä esiin myös kaksi muuta ruotsalaislähtöistä laulajaa – viime kesän Turku Jazz Festivalilla esiintynyt Miriam Aïda palaa Turkuun afro-brasilialaisittain sovitetulla David Bowie -ohjelmistollaan, ja suomalaistunut sävyjen mestari Anni Elif tulkitsee Edith Södergranin runoutta.

Kansainvälisiä huippuvieraita saadaan myös Logomon jazzluolaksi muodostuneen Move 1 -salin lavalle. Vuoden Flame Jazz artistin, pianisti Kari Ikosen trion kanssa esiintyy arvostettu amerikkalaisfonisti Tony Malaby, ja marraskuun lopulla tilan ottaa energiallaan haltuun skandinaavisen jazzin huipulla koko tämän vuosituhannen viihtynyt Atomic-kvintetti. Syksyn ajankohtaisin kansainvälinen konsertti kuullaan joulukuussa Linnankadun kulttuuriolohuone Bar Ö:ssä, kun lavalle nousevat eurooppalaisen nykyjazzin kuumat nimet Y-OTIS ja ENEMY.

Kolmastoista Flame Jazz Cruise suuntaa Turun satamasta Itämerelle 22. syyskuuta. Risteilyn ympärillä vietetään Flame Jazzin superviikonloppua Itämeri-teemalla. Risteilytunnelmaan virittäydytään jo perjantai-iltana Bar Ö:ssä Jaska Lukkarinen Trion ja Severi Pyysalon johdolla. Risteilylauantaina Flame Jazz jalkautuu päivällä Turun pääkirjastoon, jossa edistetään Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin yhteistyössä Saaristomeren Suojelurahaston kanssa. Itämeren ekologisin risteilyalus Viking Grace tarjoilee viikonlopun huipennukseksi vuorokauden ajan kuumaa jazzia ja rytmimusiikkia tähtinään mm. Timo Lassy & Ricky-Tick Big Band Brass ja Helsinki-Cotonou Ensemble.

Big band Turku Jazz Orchestran syksyssä kuullaan sekä suuren yleisön lemmikkejä että tuoreita big band -teoksia ja nuorta voimaa. Syyskuussa Börsin yökerhotunnelmiin johdattelee kansainvälistä kulttimainetta nauttivan Jimi Tenorin big band -musiikki, ja marraskuussa Sigyn-salissa esitetään TJO:n historian ensimmäinen tilausteos, jonka on säveltänyt turkulaislähtöinen pianisti-säveltäjä Henri Lyysaari. Tilausteoksen solistina soittaa Turku Jazz Festivalin vuoden artistina keväällä loistanut saksofonisti Max Zenger. Itsenäisyyspäivän aattona risteillään Viking Gracella pikkujoulutunnelmissa Paula Koivuniemen kanssa, ja Jazz City Turun vuosi huipentuu perinteisen big band -musiikin ystäviä hemmotellen Antti Sarpilan joulukonsertissa.

Tervetuloa mukaan!

TUTUSTU OHJELMAAN

SYYSKUU

Pe 7.9. Lina Nyberg Band (SE), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 14.9. Berghäll-Kalima-Ikonen: The Arctic, Logomo, MOVE 1
Pe 21.9. Jaska Lukkarinen Trio + Severi Pyysalo: Ode to Gershwin, Bar Ö
La 22.9. Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin, Turun pääkirjasto
La 22.9. Flame Jazz Cruise 13, Viking Grace
Pe 28.9. Turku Jazz Orchestra & Jimi Tenor: Quantum Connection, Börs Night Club

LOKAKUU

Pe 5.10. Miriam Aïda – Loving the Alien (SE), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
La 13.10. Talent Night: Bowman Trio, Bar Ö
Pe 19.10. William Suvanne: Chess’n Jazz, Logomo, MOVE 1
Pe 26.10. Steinway Jazz Talent Winners, Bar Ö

MARRASKUU

Su 4.11. Turku Jazz Orchestra plays Henri Lyysaari feat. Max Zenger, Sigyn-sali
Pe 9.11. Kari Ikonen Trio & Tony Malaby (FI/US/NO), Logomo, MOVE 1
Pe 16.11. Anni Elif – Edith, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 23.11. Tuomo Sings Standards, Logomo, MOVE 1
Pe 30.11. Atomic (NO/SE), Logomo, MOVE 1

JOULUKUU

Ke 5.12. Big Band On Board: Turku Jazz Orchestra & Paula Koivuniemi, Viking Grace
La 8.12. ENEMY (UK/SE), Y-OTIS (SE/DE/UK), Bar Ö
La 15.12. Turku Jazz Orchestra & Antti Sarpila: Swinging Christmas, Sigyn-sali