Jazz City Turun kevätohjelma on valmis ja täynnä tähtihetkiä!

21.12.2018 Uutiset

Flame Jazz, Turku Jazz Orchestra ja Turku Jazz Festival kiittävät hienoa yleisöä ja huippuesiintyjiä vuodesta 2018! Turun uusi jazzvuosi 2019 käynnistyy tammikuussa newyorkilaistunnelmissa sekä neljännentoista jazzristeilyn pyörteissä. Turku Jazz Orchestran kevättä vietetään upeiden kapellimestarien johdolla, ja maaliskuussa juhlitaan Turku Jazz Festivalin viisikymppisiä.

Konserttisarja Flame Jazz avaa kevätkauden kansainvälisellä vierailulla, kun modernin jazzin valiot saapuvat Logomon Move-klubille huippurumpali Jochen Rueckertin johdolla. New Yorkin jazzkentän loisteliaimmat solistit ja armottomasti svengaava komppiryhmä vievät yleisön Ison Omenan kuumiin jazzklubitunnelmiin. Flame Jazzin keväässä kuullaan myös muita kansainvälisiä vierata. Logomoon saapuu kovassa nosteessa oleva uusi norjalainen trio GURLS, jonka yhtenä jäsenenä soittaa Turussa useamman kerran vieraillut saksofonisti Hanna Paulsberg. Café Tiljanin lavalle nousee ruotsalaisfonisti Jonas Kulhammarin yhtye vieraanaan legendaarinen Junnu Aaltonen.

Tammikuussa lähdetään tietysti myös Itämeren aalloille neljännentoista jazzristeilyn merkeissä. Risteilyn tähtinä loistavat mm. rakastettu ruotsalaislaulaja Viktoria Tolstoy elokuvamusiikkiohjelmistollaan sekä kitaravirtuoosi Marzi Nyman Kelluvassa Katedraalissaan.

Turku Jazz Orchestra starttaa tammikuussa big band -klassikoilla kapellimestari-säveltäjä-saksofonisti Ville Vannemaan johdolla. Logomon konsertissa parrasvaloihin nousevat ansaitusti orkesterin omat tähdet. Maaliskuussa Turku Jazz Orchestra saa vieraakseen palkitun säveltäjä-kapellimestari Outi Tarkiaisen. Turku Jazz Festivalin lavalla esitetään Tarkiaisen upea Unpainted Portraits -teos, jossa kuullaan musiikillisia taitelijamuotokuvia. Big bandin kevätkausi huipentuu kansainvälisellä tähtivierailulla toukokuussa, kun Turkuun saapuu amerikkalainen huippufonisti-säveltäjä Don Menza!

Jazzvuoden suurimmat juhlat juhlitaan maaliskuussa, kun Turku Jazz Festival viettää viisikymppisiään Åbo Svenska Teaterilla, Logomossa ja Tiirikkalassa. Avajaiskonsertti järjestetään keskiviikkona 6.3. Café Tiljanissa turkulaiskitaristi Niklas Winterin johdolla. Viiden päivän juhlahumussa esiintyy yhteensä 15 kokoonpanoa aina duosta big bandiin. Viime keväänä loppuunmyyty Logomon festivaaliviikonloppu tuo Turkuun mm. Nicola Conten, Trygve Seimin, Aili Ikosen, Jarmo Saaren ja paljon muuta! Logomon Teatro-galleriaan avautuu myös helmikuussa 50-vuotisjuhlanäyttely.

Jazz City Turku -työryhmä toivottaa kaikille uutiskirjeen tilaajille rauhaisaa joulunaikaa ja menestyksekästä jazzvuotta 2019!

 

TUTUSTU OHJELMAAN: jazzcityturku.fi

JOULUTARJOUS!
Kahden päivän lippu Turku Jazz Festivalin Logomon konsertteihin pe-la 8.-9.3.2019
Nyt vain 65 € (norm. 78 €), VAIN TÄSTÄ OSOITTEESTA: lippu.fi/tjfjoulu
Tarjous voimassa 23.12. asti!