Petra Wegelius on Jazz City Turun kesätyöntekijä 2019. Kuva: Katja Wegelius.

Jazz City Turku sai kesätyöntekijän OP:n piikkiin!

6.5.2019 Uutiset

OP Turun Seutu tukee paikallisia yhdistyksiä lahjoittamalla niille 50 nuoren kesätyöpalkat kahdeksi viikoksi. Jazz City Turku -kokonaisuus on yksi näistä onnekkaista toimijoista!

Jazz City Turun tuotantoavustajan kesätyöpaikkaa haki määräaikaan mennessä 20 nuorta, joiden tuli olla iältään 15–17-vuotiaita. Hakemukset olivat keskimäärin todella korkeatasoisia, ja valinta oli vaikea, sillä tehtävään olisi soveltunut haastateltavista jokainen. Valinnassa painotettiin kirjoitustaitoja, näppäryyttä sosiaalisen median käytössä ja erityisesti kiinnostusta kulttuurialalle.

– Nuorten tavoittaminen jazzin pariin myös tänne järjestäjäpuolelle on meille tärkeää. On hienoa huomata, että nuoret ovat todella fiksuja ja motivoituneita – ja lisäksi vielä mukavia tyyppejä! Turun seudun kulttuurialan tulevaisuus näyttää tässä suhteessa oikein valoisalta, kertoo Jazz City Turun tuottaja Sanna Vartiainen.

Kesän ajaksi Jazz City Turku saa vahvistukseksi tiimiinsä 15-vuotiaan, syksyllä lukion aloittavan Petra Wegeliuksen, joka avustaa vaihtelevissa tapahtumatuotantotöissä etenkin syysohjelman viestintään liittyen.

– Törmäsin kesätyöpaikkailmoituksen Jazz City Turun Facebook-sivulla ja tajusin heti, että tässä on nyt se kesätyö, joka sopii minulle kuin nenä päähän. Oli mahtavaa löytää kesätyöpaikka kulttuurialalta, erityisesti jazzin parista, Petra iloitsee.

Petran jazzharrastus on lähtöisin kotoa, jossa jazzin kuuntelijoita löytyy useammassa sukupolvessa. Monet Suomen jazztapahtumat ovat jo tulleet nuorelle naiselle tutuiksi vuosien varrella. Pianoa soittavaa Petraa jazzissa innostaa tyylilajin rytmikkyys, iloisuus ja energisyys.

Kiireisen koulukevään jälkeen Petra odottaa jo innolla tulevaa kesän työjaksoa.

Odotan, että pääsisin edistämään omalta osaltani jazzin asemaa Turussa ja tutustumaan kulttuurituottajan ammattiin. Toivon myös, että some-taidoillani olisi käyttöä. On mielenkiintoista päästä tutustumaan lähemmin jazzin kulisseihin tapahtumanjärjestäjänä.

Onnittelut Petralle valinnan johdosta ja tervetuloa mukaan jazzin pyörteisiin!