Marzi Nyman soittaa Turku Jazz Orchestran solistina lokakuussa. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Syyskauden Jazz City Turku -ohjelma on valmis!

27.6.2019 Uutiset

Jazz City Turku hemmottelee jazzkansaa huippukonserteilla koko syksyn täydeltä sekä maalla että merellä. Ohjelmassa on kymmenvuotisjuhlia, levynjulkaisukonsertteja, upeita laulajia, ja vieraileepa Turussa myös Grammy-voittaja!

Syksyn uutuutena aloitetaan Turun pääkirjaston kanssa kaikille avoin levynkuuntelusarja ”Inside Jazz”. Marraskuussa ensimmäisen tapahtuman tähtivieraaksi saapuu jazzmusiikin tohtori, pianisti Riitta Paakki, joka syventyy yleisön kanssa jazzpianismin hienouksiin sekä soittaa konsertin oman kvartettinsa kanssa.

”Inside Jazz -tapahtumissa kurkistetaan jazzin sisään alan huippuasiantuntijan seurassa. Jazzin opiskelu pohjautuu pääosin elämykselliseen kuuntelukokemukseen, ja teoriaopinnot ja musiikkianalyysi ovat kuulonvaraista oppimista tukevia elementtejä. Pääkirjastolla keskitytään erityisesti kuunteluun – kaikessa rauhassa. Klassikkolevyn kuuntelun ohessa Riitta avaa jazzin saloja käytännönläheisellä otteella”, kertoo Jazz City Turun toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson.

Konserttisarja Flame Jazz jatkaa mukana Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-ohjelmassa, mikä tuo Turkuun syksyllä jälleen skandinaavisen jazzin kermaa. Yksi syksyn kohokohdista on tanskalaisen huippulaulaja Sinne Eegin duokonsertti yhdessä pianisti Jacob Christoffersenin kanssa. Joulukuussa Logomon lavalle nousee tämän päivän jazzin kuuma nimi, tanskalaisrumpali Terkel Nørgaard yhdessä amerikkalaisen trumpettivirtuoosi Ralph Alessin kanssa.

Big band Turku Jazz Orchestran syyskausi avataan Grammy-voittaja Michael Abenen johdolla! Legendaarinen amerikkalainen sovittaja-säveltäjä-pianisti ja on työskennellyt maailman jazzhuippujen kanssa Maceo Parkerista Patti Austiniin ja on palkittu työstään moninkertaisesti. Lokakuun big band -konsertissa lavalla nähdään kotimaan huiput, Marzi Nyman, Anssi Nykänen ja Harri Rantanen. Kitaravirtuoosi Nymanin teos Kelluva katedraali saa ensiesityksensä big band -sovituksena yökerhotunnelmissa Turun Apollossa.

Syksyllä tietysti myös jazzristeillään – jo viidennentoista kerran. Itämeren laineilla päätähtinä loistavat countryn, soulin ja jazzin raja-aitoja kaatava Tuomo & Markus vierailevana solistinaan trumpetisti Verneri Pohjola. Tanssilattian kuumana pitävät svengaava Sami Saari & Jazzpojat sekä sielukas Heini Ikonen Motown-ohjelmistollaan.

Tervetuloa jazzin pyörteisiin!

 

TUTUSTU OHJELMAAN

SYYSKUU

Pe 6.9. Pope Puolitaival Nordic4, MOVE, Logomo
Ke 11.9. Turku Jazz Orchestra & Michael Abene (US), Sigyn-sali
La 21.9. Flame Jazz Cruise 15, Viking Grace

LOKAKUU

Pe 4.10. Nina Mya with Friends: Music of Burt Bacharach, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 18.10. Herd, Bar Ö
La 26.10. Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo (DK), MOVE, Logomo
Ke 30.10. Turku Jazz Orchestra & Marzi Nyman: Kelluva katedraali, Apollo

MARRASKUU

La 2.11. Jussi Lehtonen Quartet (FI/EE), MOVE, Logomo
Pe 8.11. Ilkka Arola Sound Tagine, Bar Ö
La 16.11. Riitta Paakki Quartet + Speak No Evil -levyn kuuntelu, Pääkirjasto
Pe 22.11. Mopo 10 vuotta!, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 29.11. Nordic Talent Night: Wako (NO) + Sugarpanda (FI), MOVE, Logomo

JOULUKUU

La 7.12. Terkel Nørgaard – With Ralph Alessi (DK/US), MOVE, Logomo
Pe 13.12. Jukka Eskola Soul Trio, Bar Ö