Tervetuloa uuden festivaalisarja Archipelago Sea Jazzin avajaisiin!

18.8.2019 Uutiset

Archipelago Sea Jazz on kesällä 2020 käynnistyvä neljän jazzfestivaalin kokonaisuus, joka tuo Turkuun uuden kesäfestivaalin Jazz City Turun tuottamana. Festivaalisarjan lanseerausta juhlitaan torstaina 22.8. Jokilautta Auralla ja Ruissalon Telakalla musiikin ja merellisen tunnelman merkeissä!

Tervetuloa viettämään jazziltaa ja tutustumaan Archipelago Sea Jazzin ensi kesän suunnitelmiin torstaina 22.8. klo 15 alkaen. Avajaissanat lausutaan Jokilautta Auralla, jonka lähtöpaikka on Apteekkimuseon pysäkki Kristiinankadun päässä. Keskustasta risteillään Ruissalon Telakalle mm. Antti Sarpilan ja Kadi Vijan sävelin. Telakka-alueen tunnelmallisessa Westin-salissa kuullaan Flame Jazzin vuoden artistin, lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion soolokonsertti sekä trumpetisti Verneri Pohjolan uuden kvartetin ensiesiintyminen ja materiaalia vuonna 2020 ilmestyvältä levyltä.

Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, joka rakentuu saaristomme vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Se yhdistää kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa, Baltic Jazzin ja Korpo Sea Jazzin, ja uuden Maarianhaminassa järjestettävän jazztapahtuman sekä uuden Turku Sea Jazz -festivaalin yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle.

Neljän kunnan yhteistyönä toteutettava kulttuuritoiminta synnyttää ympärilleen elinvoimaa ja edistää myös kansainvälistä matkailua Turun saariston ja Varsinais-Suomen alueelle. Suomi tarvitsee vetovoimatekijäksi lisää festivaaleja, jotka ylittävät kansainvälisen kynnyksen.

Torstain avajaistilaisuus on ilmainen, mutta jokilautta Auran kapasiteetti on rajallinen. Ruissalon Telakalle voi saapua myös omalla kyydillä.

Lämpimästi tervetuloa!

Archipelago Sea Jazz Opening Party
Torstaina 22.8.2019

OHJELMA

Jokilautta Aura, Läntinen Rantakatu 13
Klo 15.00 Avajaissanat & DJ Klaus Wing
Klo 16.00 Archipelago Sea Jazz -risteily Ruissalon Telakalle
Esiintyjinä: Antti Sarpila, Kadi Vija, Jussi Fredriksson, Antti Lötjönen, Bosse Mellberg

Westin-sali, Ruissalon Telakka, Hevoskarintie 23
Klo 17.45 Archipelago Sea Jazz Theme – Jussi Fredriksson
Klo 18.00 Mika Kallio Solo
Klo 19.00 Verneri Pohjola Quartet
Esiintyjinä: Verneri Pohjola, Tuomo Prättälä, Antti Lötjönen, Mika Kallio
Klo 20.00 DJ Klaus Wing

Paluu: Turun joukkoliikenne Föli (kertalippu 3€)
Bussi nro 8 ja Föli-vesibussit klo 18, 19.35 ja ylimääräinen vuoro klo 21.10

 

Tutustu Archipelago Sea Jazziin:
www.archipelagoseajazz.fi
www.facebook.com/archipelagoseajazz
www.instagram.com/archipelagoseajazz

Verneri Pohjola tuo uuden yhteensä Ruissaloon 22.8. Kuva: Maarit Kytöharju.

Verneri Pohjola tuo uuden yhteensä Ruissaloon 22.8.
Kuva: Maarit Kytöharju.