Viking Linen tuotepäällikkö Terhi Halsvaha pohtii työkseen elämyksiä.

Behind the Flames VOL 2: Haastattelussa Terhi Halsvaha

29.8.2019 Blogi

Behind the Flames on blogikirjoitusten ja haastattelujen sarja, joka esittelee Jazz City Turku -toiminnan taustavoimia. Musiikki ei päädy lavalle itsestään, ja tapahtumien taustalla onkin monia tahoja mahdollistamassa laadukasta ympärivuotista konserttitoimintaa. Yhteistyö paikallisten yritysten ja kulttuuritoimijoiden välillä on hedelmällistä alueen kehittämisen ja kestävän kasvun kannalta.

Viking Line on LähiTapiolan ohella toinen Jazz City Turun pääyhteistyökumppaneista. Yhteistyö alkoi Flame Jazzin kanssa jo vuonna 2013, kun suositut jazzristeilyt siirtyivät uudelle Viking Gracelle. Jazz City Turun Sanna Vartiainen (SV) haastatteli syyskauden alla Viking Linen uutta tuotepäällikköä, Terhi Halsvahaa (TH).

 

SV: Miten kuvailisit suhdettasi musiikkiin ja kulttuuriin?

TH: Olen musiikin suhteen yhtä asiantunteva kuin autojenkin, eli fiilis edellä mennään! Kaksivuotiaan tyttären äitinä päässä soivat päivittäin lastenlaulut ja muut rallatukset, mutta sen vastapainoksi on upeaa kokea jotain Flame Jazz Cruisen kaltaista, jossa musiikki voi viedä aivan uusiin ja yllättäviin tunnelmiin. Konserttien jälkeen olen aina vaikuttunut energiasta ja tunnelmasta. Nautin kaikessa taiteessa siitä, kun näkee, että ihmiset tekevät jotain, josta he intohimoisesti tykkäävät.

Taaperon äidiksi olen aika aktiivinen kulttuurista nauttija. Hommasin juuri museokortin ja pidän muistakin kulttuurimuodoista. Oman tuotepäällikön työnkin kannalta kulttuuri on hirveän tärkeä asia, se pistää ajatukset liikkeelle ja siitä saa etäisyyttä putkinäköisyyteen.

 

SV: Olet tosiaan tuore Viking Linen tuotepäällikkö. Mitä työhösi kuuluu?

TH: Minun työni on pohtia, miten luodaan erilaisille kuluttajille upeita elämyksiä niin, että se vieläpä kannattaa taloudellisesti. Se on haastava ja mielenkiintoinen yhdistelmä. Laivoilla se voi olla melkein mitä tahansa. Kulttuuri avaa silmiä sille, mitä kaikkea joku asia voi olla riippumatta siitä mitä se on perinteisesti ollut. Laivamatkailuun liittyy tietyt perinteet kuten buffet-ruokailu, karkkibingot, tax freet ja muut, mutta mukana voi olla jotain muutakin, ja tässä Flame Jazz Cruise on onnistunut todella hyvin tuomalla laivalle oman elämysmaailman.

 

SV: Mikä on erikoisin elämys, jonka olet nähnyt laivalla toteutettavan?

TH: Tähän täytyy sanoa yksi tuleva tapahtuma eli olutjooga! En ole vielä itse kokeillut, mutta siinä ollaan kyllä erikoisuuden ytimessä. Aion ottaa tästä selvää 13.9. Viking Gracella, kun meillä on siellä Suomen Paras Olut -risteily.

Viking Linen henkilökunnassa on se hieno juttu, että uusiin ideoihin suhtaudutaan suurella kiinnostuksella ja avoimuudella. Kaikki laillinen on periaatteessa mahdollista! Laivamatkailu ei ole enää sitä, että mennään juomaan hyttiin lämmintä kaljaa, vaan nykyään haetaan hienompia elämyksiä. Laivamatkailu Viking Gracella ei ole kuin tv:n suosittu M/S Romantic -sarja, vaan onneksi jotain ihan muuta!

 

SV: Miten Flame Jazz Cruise toimii Viking Gracella?

TH: Jazzristeilyyn valmistautuminen on meille tosi helppoa, sillä Flame Jazzilla on tosi ammattimaiset muusikot, jotka tietävät tarkkaan keikkajärjestelyt. Viking Grace on rakennettu nimenomaan siitä näkökulmasta, että se on Suomen parhaimpia keikkapaikkoja. Musiikin näkökulmasta on yritetty miettiä kaikki mahdollisimman toimivaksi.

Olin itse ensimmäistä kertaa Flame Jazz Cruisella vasta vuosi sitten. Lapsi oli silloin vuoden ikäinen ja varmasti nuorimmasta päästä jazzyleisöä! Viking Grace on minulle läheinen laiva, sillä olin telakalla töissä, kun laivaa rakennettiin. Olin jo ennen nykyistä työpaikkaani tutustunut konseptiin, jota Viking Line lähti uudelle alukselle hiomaan, ja ajattelin jo silloin, että jazzmusiikki sopii tälle laivalle täydellisesti.

Olen tutkinut perimmäisiä psykologisia syitä sille, miksi ihmiset lähtevät risteilylle. Monesti korostuu se, että haluaa tarjota toiselle ihmiselle rentoa yhdessäoloaikaa ja mukavaa tunnelmaa. Itse koen, että Flame Jazz Cruise onnistuu tässä ihan hirveän hyvin. Monet kokevat, että risteily on mukava vuorokausi jonkun tärkeän ihmisen kanssa. Risteilyn aikana saa vähän avattua silmiä arkipäiväisyydeltä ja voi kokea jotain tosi elämyksellistä.

 

SV: Millaiset arvot ovat Viking Linelle tärkeitä yhteistyökumppanuudessa?

TH: Ilman muuta on tärkeää, että brändit sopivat yhteen. Viking Gracen brändi poikkeaa muista risteilylaivoista ja mielestäni samat asiat korostuvat myös Flame Jazzin brändissä. Täällä moni puhuu viikinkihengestä, joka tarkoittaa meille yhteisöllisyyttä ja elämyksellisyyttä, ja täällä halutaan antaa arvoa asiakkaan kokemukselle sekä tarjota hyvää palvelua. Nämä asiat kohtaavat myös jazzin maailmassa.

 

SV: Yhteistyömme laajenee pian myös maissa Viking Club -etukonserttien muodossa. Mitkä ovat terveisesi syksyyn?

TH: Kesälomailun jälkeen on taas ihana orientoitua toisenlaisiin syksyn elämyksiin. Konsertit, joita kalenteriin merkitsee, ovat pieniä ihania hetkiä arjen keskellä. Näen uudet klubikonsertit myös hyvänä polkuna Flame Jazz -risteilylle. Ehkä taas joku uusi ihminen saa kimmokkeen, että juuri tätä kaipaan syksyyni vähän enemmän.

Moni miettii aina lomien jälkeen arkea ja pohtii millaista haluasi elämänsä olevan. Sen sijaan, että piiskaa itseään tiukalla ruokavaliolla tai kuntosaliohjelmalla, josta ei edes pidä, on mielestäni paljon mielekkäämpää ajatella, että konserttielämykset ovat asioita, jotka tuovat hyvinvointia syksyyn!

 

Flame Jazz Cruise 15, Viking Grace
Lähtö la 21.9. klo 20.55 Turun satamasta
Liput: Viking Line

Viking Club -etukonsertit syksyllä 2019

Pe 6.9. klo 19, Pope Puolitaival Nordic4, MOVE, Logomo
Liput: Lippu.fi

Ke 30.10. klo 20 Turku Jazz Orchestra & Marzi Nyman: Kelluva katedraali, Apollo
Liput: Tiketti

Viking Line Club -logo