Tuomo & Markus esiintyvät sunnuntaina jazzristeilyllä yhdessä Verneri Pohjolan kanssa.

Jazzsyksy jatkuu viikonloppuna Itämerellä!

18.9.2019 Uutiset

Flame Jazz Cruise valloittaa Itämeren jo viidennentoista kerran! Viking Gracella nautiskellaan viikonloppuna monipuolisesta kattauksesta aina bluesin ja countryn vivahteista tanssittavaan souliin sekä jazznostalgiasta elektronisiin visioihin. Syksyn jazztarjonta jatkuu lokakuussa mm. tanskalaislaulaja Sinne Eegin konsertilla sekä Marzi Nymanin ja Turku Jazz Orchestran spektaakkelimaisella Kelluva katedraali -teoksella.

Jazz City Turun syyskausi on pyörähtänyt käyntiin vauhdikkaasti, ja viikonloppuna nautiskellaan taas odotetulla jazzristeilyllä Viking Gracella! Itämeren laineilla päätähtinä loistavat countryn, soulin ja jazzin raja-aitoja kaatava Tuomo & Markus vierailevana solistinaan trumpetisti Verneri Pohjola. Tanssilattian kuumana pitävät svengaava Sami Saari & Jazzpojat sekä sielukas Heini Ikonen Motown-ohjelmistollaan. Suomijazzin visionääri Teppo Mäkynen tuo risteilylle 3TM– yhtyeensä, trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen esittelee italialaisen kvartettinsa, ja koko risteilyn avaa lauantaina Liettuan tunnetuimpien jazzmuusikoiden joukkoon kuuluva nelikko, Shinkarenko Jazz 4N.

Jazz City Turku hemmottelee jazzkansaa huippukonserteilla koko syksyn täydeltä myös maalla. Ohjelmassa on mm. laulaja Nina Myan odotettu Burt Bacharach -ilta, Herd ja Mopo -yhtyeiden 10-vuotisjuhlintaa sekä Ilkka Arola Sound Taginen ja Jukka Eskola Soul Trion konsertit levynjulkaisun merkeissä.

Big band Turku Jazz Orchestran lokakuun konsertissa lavalla nähdään kotimaan huiput, Marzi Nyman, Anssi Nykänen ja Harri Rantanen. Kitaravirtuoosi Nymanin teos Kelluva katedraali saa ensiesityksensä big band -sovituksena yökerhotunnelmissa Turun Apollossa.

Syksyn uutuutena aloitetaan Turun pääkirjastossa kaikille avoin levynkuuntelusarja ”Inside Jazz”. Marraskuussa ensimmäisen tapahtuman tähtivieraaksi saapuu jazzmusiikin tohtori, pianisti Riitta Paakki, joka syventyy yleisön kanssa jazzpianismin hienouksiin sekä soittaa konsertin oman kvartettinsa kanssa.

Logomossa kuullaan syksyllä kansainvälistä jazzia. Yksi syksyn kohokohdista on tanskalaisen huippulaulaja Sinne Eegin tunnelmallinen duokonsertti yhdessä pianisti Jacob Christoffersenin kanssa. Joulukuussa Logomon lavalle nousee tämän päivän jazzin kuuma nimi, tanskalaisrumpali Terkel Nørgaard yhdessä amerikkalaisen trumpettivirtuoosi Ralph Alessin kanssa.

Tervetuloa jazzin pyörteisiin!

 

Flame Jazz Cruise 15
La 21.9.2019 klo 20.55
Viking Grace
Turun Linnansatama

TUOMO & MARKUS FEAT. VERNERI POHJOLA
SAMI SAARI & JAZZPOJAT
HEINI IKONEN: QUEENS OF MOTOWN
3TM
MIKKO GUNU KARJALAINEN ITALIAN QUARTET (IT/FI)
SHINKARENKO JAZZ 4N (LT)

Paluu Turun satamaan sunnuntaina 22.9. klo 19.50.
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE

 

TUTUSTU KOKO SYKSYN OHJELMAAN

LOKAKUU
Pe 4.10. Nina Mya with Friends: Music of Burt Bacharach, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 18.10. Herd, Bar Ö
La 26.10. Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo (DK), MOVE, Logomo
Ke 30.10. Turku Jazz Orchestra & Marzi Nyman: Kelluva katedraali, Apollo

MARRASKUU
La 2.11. Jussi Lehtonen Quartet (FI/EE), MOVE, Logomo
Pe 8.11. Ilkka Arola Sound Tagine, Bar Ö
La 16.11. Riitta Paakki Quartet + Speak No Evil -levyn kuuntelu, Pääkirjasto
Pe 22.11. Mopo 10 vuotta!, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 29.11. Nordic Talent Night: Wako (NO) + Sugarpanda (FI), MOVE, Logomo

JOULUKUU
La 7.12. Terkel Nørgaard – With Ralph Alessi (DK/US), MOVE, Logomo
Pe 13.12. Jukka Eskola Soul Trio, Bar Ö