Manuel Dunkel tähdittää Monday Jazz Happening -iltaa syyskuussa. Kuva: Teemu Mattsson

Turun syksy on täynnä jazzia livenä ja verkossa!

21.8.2020 Uutiset

Jazz City Turku tarjoilee koko syksyn täydeltä huippujazzia tänä vuonna pääasiassa kotimaisin voimin. Ohjelmassa on kiinnostavia yhteistyöprojekteja mm. Turun filharmonisen orkesterin ja Turun konservatorion ja musiikkiopiston kanssa. Konserteista pääsee nauttimaan lähes viikoittain myös verkon välityksellä.

Jazz City Turku valmistautuu alkavaan syksyyn luottavaisin mielin, mutta erikoisjärjestelyin. Lippuja myydään kaikille konserttipaikoille huomattavasti normaalia vähemmän, jotta pystytään takaamaan niin esiintyjille kuin yleisölle riittävät turvavälit. Logomon, Sigyn-salin, Linnateatterin, Café Tiljanin ja Bar Ö:n konsertit striimataan verkossa, joten jazzista voi nauttia myös kotisohvalla ja Turun ulkopuolella.

Jazz City Turku ry:n toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson uskoo musiikin voimaan: ”Taide ja kulttuuri nousevat ankeina aikoina entistäkin suurempaan rooliin; koronapainin keskellä tarvitaan pakohetkiä arjesta ja tunteiden jäsentelyä. Jazz soi Turussa syksyllä totuttuun tahtiin mutta pandemiaan sopeutuen. Runsas ja värikäs konserttiohjelma toteutetaan hybridimallilla, jossa musiikkinautinnot välitetään livekeikan lisäksi verkkoja pitkin ympäri maailmaa. Elämme myös mahdollisuuksien aikaa, josta jazz pyrkii ottamaan kaiken irti!”

Syyskausi käynnistyy 2.9. mehevällä svengillä Linnateatterin Domino-salissa jazzlegenda Clark Terryn 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Turku Jazz Orchestran solistivieraaksi saapuu häikäisevä trumpetisti Jukka Eskola, ja konsertin johtaa nuoremman polven big band -vaikuttaja Rasmus Soini. Luvassa on läpileikkaus mm. Count Basien ja Quincy Jonesin yhtyeissä soittaneen Clark Terryn mittavan uran vaiheista.

Jazz City Turku tiivistää yhteistyötään Turun konservatorion ja musiikkiopiston kanssa Monday Jazz Happeningin merkeissä. Konservatorion järjestämät perinteikkäät maanantaijamit pyörivät nykyisin tunnelmallisessa Rica Barissa keräten yhteen turkulaiset musiikinopiskelijat ja -opettajat. Pääsymaksuttomien Monday Jazz Happening -iltojen ohjelmassa kuullaan nyt sekä syksyllä että keväällä myös Flame Jazz -konsertit, joista ensimmäisessä esiintyy huippuyhtye Manuel Dunkel Quartet.

Syksyn Flame Jazz -ohjelmistossa kuullaan tuoretta jazzia monien levynjulkaisukonserttien muodossa. Marraskuussa turkulaiskorville soivat ensiesityksenä Yrjö-voittaja Riitta Paakin uudet sävellykset, ja syksyn aikana Turussa kuullaan vihdoin livenä mm. Dalindèon ja Antti Lötjönen Quintet Eastin keväällä julkaistujen albumien musiikkia.

Marraskuussa Turku Jazz Orchestra yhdistää jälleen voimansa Turun filharmonisen orkesterin kanssa! Syksyn ehdoton kohokohta kokoaa muhkean orkesterimusiikin ystävät Turun konserttitalolle Duke Ellingtonin klassikkosävellysten johdattelemana. Konsertin kapellimestarina toimii jazzin ja sinfonian maailmoissa sujuvasti liikkuva musiikin moniottelija Antti Rissanen.

Tervetuloa jälleen jazzin pyörteisiin!

 

TUTUSTU OHJELMAAN

SYYSKUU

Ke 2.9. Turku Jazz Orchestra & Jukka Eskola: Clark Terry 100, Linnateatteri, Domino-sali
La 12.9. JAF Trio + Kari Ikonen – Impressions, Improvisations & Compositions, MOVE, Logomo
La 19.9. Flame Jazz Cruise 17, Viking Grace
Ma 21.9. Monday Jazz Happening: Manuel Dunkel Quartet, Rica Bar

LOKAKUU

Pe 2.10. Turun Kirjamessut: Signe, Turun Messukeskus Messujen ajankohta vaihtuu!
Pe 2.10. Antti Lötjönen Quintet East, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 9.10. Selma Juudit Alessandra, Bar Ö
Pe 16.10. Turku Jazz Orchestra & Kimmo Gröhn 60 – Old, new, borrowed and blue, Sigyn-sali
Pe 23.10. Kaisa’s Machine, MOVE, Logomo
Pe 30.10. XY Quartet (IT), MOVE, Logomo

MARRASKUU

La 7.11. Mikko Pettinen Why Not, MOVE, Logomo
Pe 13.11. Harri Kuusijärvi Koutus, Bar Ö
La 21.11. Riitta Paakki Quartet, MOVE, Logomo
To 26.11. Turku Jazz Orchestra & Turun filharmoninen orkesteri: Symphonic Ellington, Turun konserttitalo

JOULUKUU

Pe 4.12. Jukka Perko Early Birds, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 11.12. Dalindèo – Dark Money, MOVE, Logomo
Pe 18.12. Talent Night: Maan Tila, Bar Ö

 

Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut edeltävän kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.