Kuva: Matti Pyykkö

Jazz City Turun loppuvuosi soi pelkästään verkossa!

1.12.2020 Uutiset

Varsinais-Suomen uudet kokoontumisrajoitukset aiheuttavat muutoksia Jazz City Turun konserttiohjelmaan. Perjantain loppuunmyyty Jukka Perko Early Birds -konsertti soitetaan nyt Café Tiljanin lavalta ilman yleisöä verkkolähetyksenä Facebook Livessä. Åbo Svenska Teater kontaktoi kaikki Tiljaniin lipun ostaneet.

Varsinais-Suomen koronatyöryhmä on suositellut tiistaina 1.12, että kaikkien yleisötilaisuuksien kapasiteetti tulee rajata 10 henkilöön 3.–23.12.2020 välisenä aikana. Suositukset aiheuttavat sen, että kaikki Jazz City Turun joulukuun konsertit toteutetaan vain striimilähetyksinä Facebook Livessä. Ostetut konserttiliput hyvitetään asiakkaille konsertista riippuen joko Åbo Svenska Teaterin, Lippupisteen tai Tiketin kautta. Oikean kanavan voi tarkistaa ohjelmasivultamme kyseisen konsertin kohdalta.

Jukka Perko Early Birds -konsertti lähetetään striiminä perjantaina 4.12. Facebook Livessä klo 19. Striimikatsojat eivät tarvitse omaa Facebook-tiliä! Odotetussa konsertissa kunnioitetaan yhtä kaikkien aikojen suurimmista jazzmuusikoista, alttosaksofonisti Charlie ”Bird” Parkeria, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Parkeria ovat pitäneet esikuvanaan monet maailman huippumuusikot, kuten myös häikäisevä saksofonisti Jukka Perko, joka sai nuorena lempinimen “Little Bird”. Juhlavuoden kunniaksi Perko tarttuu Parkerin uran alkuaikojen musiikkiin yhdessä basisti Eero Sepän ja rumpalimestari Teppo Mäkysen kanssa.

Flame Jazzin joulukuun ohjelmasta peruuntuu 11.12. Dalindèo-yhtyeen konsertti, jonka tilalla kuullaan Markus Niittynen Bandin striimikeikka Facebook Livessä. Dalindèolle pyritään löytämään uusi Turun konserttipäivä vuoden 2021 konserttiohjelmasta. Syyskauden päätöskonsertti kuullaan Facebook Livessä 18.12., kun striimilavalle nousee nuorten lahjakkuuksien yhtye Maan tila.

Loppuvuonna soitetaan myös kaksi erityistä Facebook Live -konserttia Jazz City Turun toimistolla Forum Korttelissa. Keskiviikkona 9.12. Live at Jazz Office Turku -illassa julkistetaan Turku Jazz Festivalin vuoden artisti 2021, ja keskiviikkona 16.12. jazztoimistolla vietetään pikkujouluja jazzmusiikin merkeissä.

Yleisö voi tukea Turun jazztapahtumatoimintaa ostamalla striimikeikoille kannatusliput Tiketistä. Jazz City Turku pahoittelee konserttiperuutuksia ja toivottaa kaikille terveyttä ja antoisia jazzelämyksiä striimikonserttien parissa. Kevätkauden konserttiohjelmasta tiedotetaan joulukuun aikana.

Joulukuun Jazz City Turku -striimit Facebook Livessä: facebook.com/jazzcityturku/live
Pe 4.12. klo 19, Flame Jazz Stream: Jukka Perko Early Birds
Ke 9.12. klo 19, Live at Jazz Office Turku: Turku Jazz Festivalin vuoden artisti 2021
Pe 11.12. klo 19, Flame Jazz Stream: Markus Niittynen Band
Ke 16.12. klo 19, Live at Jazz Office Turku: Christmas Stream
Pe 18.12. klo 19, Flame Jazz Talent Night Stream: Maan tila

HUOM! Striimikatsojat eivät tarvitse omaa Facebook-tiliä!