Kuva: Hanna Majabacka

Jazz City Turku sai kesätyöntekijän OP:n piikkiin!

14.6.2021 Uutiset

Jazz City Turku pääsi kolmannen kerran mukaan Turun Seudun Osuuspankin kesäduunikampanjaan, jolla työllistetään nuoria paikallisten yhdistysten palvelukseen. Tämän kesän jazzduunin nappasi musiikkilukiossa opiskeleva Maia!

Jazz City Turku vastaanotti tänä keväänä nuorilta 18 mahtavaa kesätyöhakemusta tuotantoavustajan paikkaan. Hakijoilta toivottiin hyvää kirjoitustaitoa, sosiaalisen median tuntemusta sekä kiinnostusta kulttuurialaa kohtaan. Laadukkaat hakemukset tekivät valinnasta vaikean.

–  Hakemuksia tuli tänä vuonna ehkä odotettua vähemmän, mutta parhaiden hakemusten taso näyttää nousevan vuosi vuodelta. Meillä on jälleen ilo olla työllistämässä nuoria kulttuurin pariin, ja edellisten vuosien kesäduunarit ovat toiminnassamme mukana edelleen, kertoo Jazz City Turku ry:n tuottaja Sanna Vartiainen.

Tänä vuonna Jazz City Turun kesätyöntekijäksi valitiin 17-vuotias Maia Majabacka, joka toimii tuotantoavustajana monipuolisesti viestinnän ja tapahtumatuotannon parissa. Maia opiskelee Puolalanmäen lukiossa musiikkilinjalla ja aloittaa kesän jälkeen siellä toisen vuotensa.

Innostuin heti, kun huomasin ilmoituksen Jazz City Turun kesätyöpaikasta OP:n kesäduunilistalla. Unelmat kesätyöpaikasta kulttuuri- ja musiikkialalla kävisivät toteen; tässä työssä pääsisin kehittämään ja käyttämään osaamistani niin median, taiteen kuin kulttuurinkin parissa, kuvailee Maia.

Musiikin ja kulttuurin keskellä kasvaneelle Maialle luovat harrastukset ovat iso osa elämää. Kiinnostus jazzmusiikkia kohtaan on vahvistunut musiikkilukiossa entisestään, ja hän odottaa innoissaan pääsevänsä yhä syvemmälle jazzin maailmaan työssä.

Näen tulevaisuudessa itseni työskentelemässä taiteen ja kulttuurin parissa, joiden kautta haluan päästä vaikuttamaan tärkeisiin asioihin. Olen erittäin kiitollinen tästä kesätyöpaikasta, sillä uskon pääseväni tässä paremmin kuin missään tutustumaan kulttuurituotantoon. Toivon, että voin työssä tehdä oman osani kulttuurin tärkeyden välittämiseksi.

Onnittelut kesätyöpaikasta Maialle ja tervetuloa mukaan!