Archipelago Sea Jazz -sarja lanseerattiin Ruissalon Telakalla kesällä 2019. Kuva: Lennart Holmberg.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Sea Jazz -tapahtuma ensi viikonloppuna Ruissalon Telakalla!

27.7.2021 Uutiset

Saaristomerellisen Archipelago Sea Jazz -konseptin myötä Turku saa uuden tulokkaan kesän festivaalikalenteriin. Ensimmäisestä Turku Sea Jazz -tapahtumasta nautitaan tunnelmallisella Ruissalon Telakalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna huippuartistien seurassa, mukana ovat mm. Aki Rissanen, Nina Mya, Tuomo, Dalindèo ja Helsinki-Cotonou Ensemble. Muutamia lisälippuja on vapautunut myyntiin!

Turku Sea Jazz on uusi kesäinen kaupunkifestivaali, joka kutsuu meren äärelle Ruissalon Telakan historialliseen miljööseen nauttimaan jazzin ja rytmimusiikin huippuesityksistä. Maineikas jazzkaupunki tarjoaa laadukasta musiikkia ympäri vuoden, ja uusi Turku Sea Jazz tyydyttää jazzinjanon kesäaikaan. Turku Sea Jazz on yksi neljästä festivaalista saaristomerellisessä Archipelago Sea Jazz -sarjassa, johon kuuluvat myös Baltic JazzKorpo Sea Jazz ja uusi Åland Sea Jazz.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Sea Jazz järjestetään 30.–31.7.2021 Ruissalon Telakan Westin- ja Estlander-saleissa. Avauspäivänä festivaalilavalle nousevat Yrjö-palkittujen jazztähtien duo Timo Lassy & Teppo Mäkynen, eurooppalaisen jazzkentän luovimmista nuoren sukupolven muusikoista koostuva Lucia Cadotsch Speak Low II, tyylikäs ja kantaaottava sekstetti Dalindèo sekä sielukas, levynjulkaisua juhliva, laulaja Nina Mya huippuyhtyeineen. Lauantaina jazzyleisön hurmaavat ainutlaatuista Omniwerk-instrumenttia soittava pianisti Aki Rissanen soolokonsertillaan, koskettava ja kriitikoiden ylistämä Verneri Pohjola Quartet, Turun timanttinen big band Turku Jazz Orchestra solistinaan loistava pianisti-laulaja Tuomo sekä tanssilattiat kuumentava, valovoimainen afrobeat-yhtye Helsinki-Cotonou Ensemble.

Festivaalin aikana tarjolla on myös ilmaisohjelmaa. Telakan laiturilla kuullaan perjantaina 30.7. klo 16 lämmittelykonserttina Archipelago Sea Jazz All Stars -esitys Antti Sarpilan ja Jussi Fredrikssonin johdolla. Lauantaina klo 17 Westin-salin terassilla järjestetään Itämeri-aiheinen keskustelu, jossa pääsevät ääneen Archipelago Sea Jazz -sarjan ympäristökumppanit John Nurmisen Säätiö ja Pidä Saaristo Siistinä ry. Meren pitkä muisti -otsikolla kulkevassa tilaisuudessa keskustelijoina ovat Meren muisti – Havets minne -kirjan kesäkuussa julkaissut valokuvaaja ja kirjailija Raimo Sundelin, Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski sekä 17-vuotias ympäristöaktivisti ja Jazz City Turku ry:n kesätyöntekijä Maia Majabacka. Keskustelun juontaa toimittaja Lassi Lähteenmäki.

Ruissalon Telakalle kannattaa saapua Föli-kaupunkiliikenteen bussilla (nro 8), vesibussilla tai polkupyörällä, sillä parkkipaikkoja on rajallinen määrä. Tiketistä on voinut ostaa liput festivaalin omalla jazzbussikuljetuksella, lähtö kumpanakin tapahtumapäivänä Turun tuomiokirkolta klo 16.30 ja paluu viimeisen konsertin jälkeen n. klo 24. Telakalle voi päästä lauantaina 31.7. myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n roskienkeruuvene Roska-Roopen kyydissä saksofonisti Max Zengerin soolokeikkaa kuunnellen! Kyytiläiset arvotaan sosiaalisessa mediassa festivaaliviikolla.

Turku Sea Jazz muistuttaa yleisöä pysyttelemään omissa seurueissaan, huolehtimaan tapahtuman aikana hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskia aina kun lähikontaktien välttäminen on hankalaa. Tapahtuman yleisökapasiteetti on rajoitettu normaalista, jotta saleissa säilyy riittävä väljyys. Tapahtumaan ei saa tulla flunssaoireisena. Etenkin matkailijoita ja riskimaista Suomeen palanneita kehotetaan käymään koronatestissä ennen tapahtumaan saapumista, lisätietoa löytyy THL:n verkkosivuilta.

Turku Sea Jazz 2021, Ruissalon Telakka, Hevoskarintie 23

Perjantai 30.7.2021
16.00 Archipelago Sea Jazz All Stars (laiturikonsertti, vapaa pääsy)
18.00 Timo Lassy & Teppo Mäkynen
19.30 Dalindèo: Dark Money
21.00 Lucia Cadotsch Speak Low II (CH/SE)
22.30 Nina Mya: Just Another Lonely Soul

Lauantai 31.7.2021
17.00 Itämeri-keskustelu (vapaa pääsy)
18.00 Aki Rissanen Solo
19.30 Turku Jazz Orchestra X Tuomo
21.00 Verneri Pohjola Quartet: The Dead Don’t Dream
22.30 Helsinki-Cotonou Ensemble

Liput: tiketti.fi/turkuseajazz
1 päivä 37–47 €
2 päivää 64–78 €

Lipunoston yhteydessä on mahdollisuus tehdä lahjoitus John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojelutyön hyväksi.

Lue lisää: turkuseajazz.fi

Turku Sea Jazzin konsertit järjestetään Westin- ja Estlander-saleissa, kartassa numerot 2 ja 5. Sisäänkäynti festivaalialueelle salien välistä Hevoskarintieltä.