Samara Joy esiintyy lokakuussa Flame Jazzin 10-vuotisjuhlilla. Kuva: Shervin Lainez.

Turun syksy on täynnä jazzin juhlahetkiä!

31.8.2021 Uutiset

Jazz City Turku aloittaa syyskautensa avaamalla konserttisalien ovet jälleen liveyleisölle. Syksyn ohjelmisto on kunnianhimoisen monipuolinen, ja Turussa kuullaan vihdoin monet korona-ajan vuoksi siirtyneet kansainvälisten tähtien konsertit. Syyskuussa nautiskellaan jälleen myös jazzristeilyllä, ja lokakuussa juhlitaan näyttävästi Flame Jazzin 10-vuotissynttäreitä!

Jazz City Turku valmistautuu alkavaan syksyyn toiveikkain mielin ja korkein odotuksin. Pitkän striimauskevään jälkeen muusikot pääsevät jälleen esiintymään elävälle yleisölle, ja yleisö saa taas nauttia musiikin tuottamista elämyksistä paikan päällä. Konsertit järjestetään rajatulle yleisömäärälle terveysturvallisuusjärjestelyt huomioiden.

Syyskausi käynnistyy lauantaina 11.9. suomijazzin kiistattomien legendojen seurassa, kun yli 50 vuotta soittouraa tehnyt rumpali Reiska Laine tuo kokoamansa ”dream teamin” Logomoon. Mestarikaksikko Eero Koivistoisen ja Juhani Aaltosen tähdittämä viisikko pureutuu etenkin 60-lukulaisen jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan.

Turku Jazz Orchestra puolestaan avaa syyskautensa Linnateatterissa perjantaina 1. lokakuuta. Svengaava konsertti tekee kunniaa kahdelle jazzin jättiläiselle, laulaja Ella Fitzgeraldille ja trumpetisti-laulaja Louis Armstrongille. Big bandin muhkean soundin vauhdittamina Louisin ja Ellan saappaisiin hyppäävät kotimaiset jazztaiturit Kalevi Louhivuori ja Aili Ikonen.

Syksyn odotettuja kansainvälisiä vieraita ovat mm. basistit Kristin Korb, Linda May Han Oh ja Anders Jormin, italialaisyhtye XY Quartet sekä Flame Jazz Cruisella esiintyvä ruotsalaislaulaja Ellen Andersson. New Yorkin tuulia Turkuun tuovat myös huippukitaristi Olli Soikkeli sekä pasunisti Kasperi Sarikoski yhtyeineen.

Konserttisarja Flame Jazzin 10-vuotisjuhlia vietetään lauantaina 30.10. aamusta iltaan kymmenessä konsertissa Turun keskustan alueella. Synttärijuhlinta alkaa klo 10 Turun tuomiokirkossa saksofonisti Jukka Perkon johdolla ja päättyy Logomon iltajuhlaan Emma Salokosken ja Ilmiliekki Quartetin sekä palkitun newyorkilaisvokalisti Samara Joyn konsertein. Flame Jazz 10 years! -kokonaisuus on osa Turun kulttuuripääkaupunki 10 vuotta -juhlaohjelmistoa.

Marraskuussa Turku Jazz Orchestran kanssa lavalle nousee eurooppalaisen jazzpianismin kärjessä paikkansa vakiinnuttanut Aki Rissanen mielenkiintoisella live-elektroniikkaa hyödyntävällä ohjelmistollaan. Syyskauden lopulla orkesterin solistina esiintyy puolestaan Turku Jazz Orchestraa taiteellisena johtajana vuosina 2018-2021 luotsannut trumpetisti Tero Lindberg, joka on säveltänyt uunituoreen Cold War 3.0 -teoksensa inspiroituneena aikakautemme dramaattisista käänteistä.

Syksyn ohjelmassa on lisäksi kiinnostavia yhteistyöprojekteja. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Jazz City Turku jalkautuu yhdessä lauluyhtye Signen kanssa Turun Kirjamessuille, jossa vuoden pääteemana on musiikki. Jazz City Turku liittyy myös osatuottajaksi Turun konservatorion ja musiikkiopiston Monday Jazz Happening -sarjaan. Perinteikkäät ja pääsymaksuttomat maanantaijamit pyörivät tunnelmallisessa Rica Barissa keräten yhteen turkulaiset musiikinopiskelijat ja jazzin ammattilaiset.

Jazz City Turussa tiedetään musiikin tekevän hyvää ja toivotetaan kaupunkilaiset ja matkailijat lämpimästi ja turvallisesti tervetulleiksi elämysten pariin. Toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson nostaa esiin kulttuurin tärkeyden myös työllistäjänä: ”Taide- ja kulttuurialan kriisin keskellä on mielestämme vastuullista toteuttaa jokainen turvallisesti järjestettävissä oleva työtilaisuus. Lisäksi yleisö tarvitsee kulttuuripalvelunsa, joten kotimaista ja kansainvälistä jazzia tullaan kuulemaan Turussa taas viikoittan!

 

TUTUSTU OHJELMAAN

SYYSKUU

La 11.9. Reiska Laine Quintet, Move-sali, Logomo
La 18.9. Flame Jazz Cruise 18, Viking Grace
La 25.9. Kristin Korb Trio (US/SE/DK), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater

LOKAKUU

Pe 1.10. Turku Jazz Orchestra: Louis & Ella, Linnateatteri
La 2.10. Turun Kirjamessut: Signe, Turun Messukeskus
Pe 8.10. Linda May Han Oh & Fabian Almazan (US), Move-sali, Logomo
Pe 15.10. Tomi Nikku 5tet, Bar Ö
La 23.10. XY Quartet (IT), Move-sali, Logomo
La 30.10. Flame Jazz 10 years! 10 konserttia Turun keskustan alueella

MARRASKUU

Pe 5.11. Kasperi Sarikoski Reignition (FI/US), Move-sali, Logomo
Pe 12.11. Turku Jazz Orchestra feat. Aki Rissanen: Art Forms, Sigyn-sali
La 20.11. Mikko Innanen Autonomus (FI/NO/DK), Move-sali, Logomo
Ke 24.11. Turku Jazz Orchestra & Tero Lindberg: Cold War 3.0, Teatro-sali, Logomo

JOULUKUU

Pe 3.12. Elifantree, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 10.12. Anders Jormin & Severi Pyysalo (SE/FI), Move-sali, Logomo
Pe 17.12. Ville Vannemaa Cassiopeia + Turku Jazz Festivalin vuoden artisti ja
ohjelmanjulkaisu, Bar Ö

Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut edeltävän kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia. Varsinais-Suomessa on vahva kasvomaskisuositus julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.