Monday Jazz Happening ja Jazz City Turku yhteistyössä!

3.9.2021 Uutiset

Maanantai-iltojen jamit ovat pyörineet Turun konservatorion ja musiikkiopiston toimesta jo 15 vuoden ajan. Tänä syksynä Jazz City Turku liittyy mukaan tukemaan turkulaista jamikulttuuria!

Monday Jazz Happening -klubi käynnistyy jälleen Rica Barissa maanantaina 6. syyskuuta. Jo 16. kautensa starttaavat maanantai-iltojen jamit ovat turkulaisten musiikinopiskelijoiden keskuudessa jo pitkäaikainen traditio. Sarja käynnistyi legendaarisessa jazzklubi Monkissa, siirtyi myöhemmin  Tiirikkalaan ja sieltä Kristiinankadun tunnelmalliseen Rica Bariin.

– Monday Jazz Happeningin idea on tarjota musiikinopiskelijoille mahdollisuus päästä soittamaan ja esiintymään yhdessä erilaisten muusikoiden kanssa aitoon ravintolaympäristöön ja liveyleisön eteen, muusikon työpaikalle, kertoo Turun konservatorion ja musiikkopiston pop&jazz -linjavastaava Jusu Heinonen, joka vaikuttaa myös Jazz City Turku ry:n hallituksessa.

Tänä syksynä musiikkioppilaitoksen ja Jazz City Turku ry:n yhteistyö syvenee entisestään, kun uudella Musiikki Suomi LIVE -rahoituksella lähdetään kohottamaan maanantaijamien profiilia ja turvataan ammattiesiintyjille asianmukainen korvaus Monday Jazz Happening -keikoista.

– Jazz City Turku haluaa tukea paikallista ruohonjuuritason jamitoimintaa ja nuorten muusikoiden kehittymistä kohti ammattilaisuutta. Toimimme taustavaikuttajana, joka avustaa tapahtumaa markkinoinnissa ja esiintyjien buukkaamisessa, kertoo Jazz City Turku ry:n toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson.

Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen alkavat vapaat jamit. Maanantaijazzit ovat kaikille avoin tapahtuma ja sisäänpääsy on aina maksuton.

Syksyn aikana maanantai-illoissa kuullaan monipuolisesti jazz-osaamista, kun lavalle nousevat niin virtuoosit Severi Pyysalo ja Ilpo Murtojärvi kuin kiinnostavat jazzkentän kuumat nimet AINON, Ilkka Arola Sound Tagine ja Freezer sekä arvostetut jazzlaulun opettajat Katri Liira ja Josefiina Vannesluoma.

– Jami-iltojen tarkoituksena on elävöittää kaupunkikulttuuria ja julistaa elävän musiikin ilosanomaa. Tervetuloa kuuntelemaan tulevien ja nykyisten ammattimuusikoiden esityksiä ja 
nauttimaan lämpimästä tunnelmasta rennolla meiningillä!, toivottaa koko Rica Barin väki.

Monday Jazz Happening -syksy 2021
Rica Bar, Kristiinankatu 5, Turku

6.9. Relax Corner
13.9. Pedagogic Fury
20.9. Konsan opiskelijat
27.9. AINON
4.10. Konsan opiskelijat
11.10. Iiro Salmi Quartet feat. Maiju Felin
18.10. Joannah Jones
25.10. Sur-rur feat. Severi Pyysalo
1.11. Konsan opiskelijat
8.11. Ilkka Arola Sound Tagine
15.11. Ilpo Murtojärvi Quartet
22.11. Freezer
29.11. Konsan opiskeljiat
13.12. Neo Soul Night with Katri E & The Explosion Ensemble

Konsertit alkavat klo 19. Tapahtumissa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia. Varsinais-Suomessa on vahva kasvomaskisuositus julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.

Freezer esiintyy Monday Jazz Happeningissa marraskuussa. Kuva: Pia Jalkanen.