Kuva: Saga Csoma

Tuotantoharjoittelija Emma Uusi-Kokko puhuu coolin jazzin puolesta

6.5.2022 Uutiset

Jazz City Turku ry:n harjoitteluun löysi tiensä 22-vuotias korkeakouluopiskelija Emma Uusi-Kokko. Uusi-Kokko opiskelee musiikkitiedettä ensimmäistä vuotta Turun Yliopistossa. Jazz City Turku ry kiittelee yliopiston uusittua harjoittelutukijärjestelmää, joka on mahdollistanut harjoittelijan palkkaamisen koko kesäkauden ajaksi.

Jazzin ystävänä Uusi-Kokko kokee harjoittelupaikan merkittävänä kokemuksena. Uusi-Kokko löysi tiensä jazzin pariin 15-vuotiaana kavereiden sekä musiikkiharrastusten kautta. Suuren vaikutuksen teki siihen aikaan Gogo Penguinin albumi v2.0, joka on kuuntelussa edelleen. Uusi-Kokko kuvailee itseään ”coolin” jazzin sanansaattajaksi:

”Haluan pyyhkiä pölyt sellaisista jazzuskomuksista, että jazz olisi vain vanhoille sedille retkituoleineen. Jazz on nimenomaan cooleinta coolia, ja uskon sen suosion kasvavan sosiaalisen median ja meemikulttuurin myötä. Tästä tuoreena esimerkkinä ovat huipputaitavat DOMi ja JD Beck, jotka Anderson Paak on ottanut huostaansa. Jazz on hyvin monimuotoista, ja olen kiinnostunut sen kyvystä imeä sisäänsä muitakin genrejä. Tulee muistaa, että jazz (Black American Music) on länsimaisen populaarimusiikin pohja. Retkituolin aion kyllä itsekin hankkia tänä kesänä.”

Harjoittelujaksollaan Uusi-Kokko hyppää tapahtumatuotannon syvään päätyyn päästessään tuottamaan Kirkkopuiston Terassin keskiviikkojazzeja eli Flame Jazz Summer Liveä. Myös kansainvälisen festivaalin tuotantoprosessi tulee Emmalle tutuksi, kun hän pääsee tarkastelemaan lähietäisyydeltä Turku Sea Jazz -tapahtuman rakentumista Aurajoen rannalle, merikeskus Forum Marinumin edustalle. Uusi-Kokko toteaa hänellä olevan paljon opittavaa niin tapahtumatuotannosta kuin itse jazzista. Hän toivoo saavansa käytännön kokemusta ja ymmärrystä kulttuurikentällä työskentelystä.

Emmaan voi törmätä Kirkkopuiston Terassin lisäksi myös Forum Korttelin jazztoimistolla: ”Jazztoimisto on ihan meitsin lempipaikka! Tulkaa levy- ja huppariostoksille, niin keitän kahvit ja lupaan soitella pelkkiä bängereitä!”