Kuva: Olli Sulin

Syysohjelma on valmis ja liput myynnissä!

24.8.2022 Uutiset

Jazz City Turku starttaa syyskauteen Bar Ö:ssä perjantaina 2.9. Nuijamiesten seurassa. Syksyn kohokohtana juhlistetaan 10-vuotiasta Turku Jazz Orchestraa sekä orkesterin uutta levyä, ja kahdeskymmenes Flame Jazz Cruise vie musiikinystävät Itämerelle lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Suomen parhaimpien big bandien joukkoon noussut Turku Jazz Orchestra juhlii 10-vuotista taivaltaan. Elokuun lopussa julkaistaan orkesterin uusi Jazz Noir -levy yhdessä säveltäjä-kapellimestari Jussi Lampelan kanssa. Levynjulkaisukonsertti kuullaan tyylikkäässä Linnateatterin Domino-salissa perjantaina 9. syyskuuta. Rikoselokuvien klassikoista ja kylmän sodan ajan poliittisista puheista inspiraationsa saavalla levyllä sekä konsertissa solisteina soittavat maamme eturivin jazzpuhaltajat, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Jukka Eskola.

Orkesterin varsinainen syntymäpäiväkonsertti järjestetään Turun konservatorion Sigyn-salissa lauantaina 15. lokakuuta. Juhlakonserttilavalle nousee viisi Turku Jazz Orchestran historian kannalta merkittävää vierasta: Aili Ikonen, Sami Pitkämö, Severi Pyysalo, Jukka Perko ja alkuaikojen taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi. Konsertti esittelee TJO:n laaja-alaista taiteellista osaamista haastavasta nykymusiikista perinnetietoiseen jazzilmaisuun sekä viihteellisiin sävyihin. Orkesteria johtaa nykyinen taiteellinen johtaja, myös UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä tuttu saksofonisti, Ville Vannemaa. Turku Jazz Orchestran juhlavuosi huipentuu marraskuussa Henry Mancinin musiikkia kunnioittavaan minikiertueeseen.

Syksyn Flame Jazz -klubikonsertit tarjoilevat tuttuun tapaan ajankohtaisinta kotimaista musiikkia, kuten Max Zenger Globus– ja Kadi Vija Key Project -yhtyeiden levynjulkaisukonsertit. Turussa vierailevat myös mielenkiintoiset kansainvälisiä nimet, kuten Maria Faust, Anders Jormin, Cornelia Nilsson ja Jure Pukl. Suosittu jazzristeily järjestetään tällä kertaa lokakuun viimeisenä lauantaina, ja mukana on jälleen kuusi kuumaa kokoonpanoa superbändi Quintessencesta Turun omaan Punomoon.

Tervetuloa mukaan!

 

SYYSKUU

Pe 2.9. Nuijamiehet, Bar Ö

Pe 9.9. Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: Jazz Noir feat. Jukka Perko & Jukka Eskola, Linnateatteri

Pe 23.9. Jonathan Bäckström Quartet (FI/SE), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater

 

LOKAKUU

La 1.10. Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE), Move-sali, Logomo

Pe 7.10. Olli Soikkeli Quartet, Move-sali, Logomo

La 15.10. Turku Jazz Orchestra 10 vuotta! Sigyn-sali, Turun konservatorio

Pe 28.10. Maria Faust & Sointi Jazz Orchestra (EE/FI), Move-sali, Logomo

La 29.10. Flame Jazz Cruise 20: Quintessence, Punomo, Tomi Nikku 5tet, F# feat. Herbert Könighofer, Ilkka Arola Sound Tagine, Ossi Maristo, Viking Grace

 

MARRASKUU

Pe 4.11. Anders Jormin & Severi Pyysalo (SE/FI), Bar Ö

Pe 11.11. Turku Jazz Orchestra plays Henry Mancini, Sigyn-sali, Turun konservatorio

Ti 15.11. Vapaat äänet: Samuel Blaser Trio feat. Marc Ducret & Peter Bruun (CH/FR/DK), Mestarinkadun konserttisali, Turun konservatorio

Pe 25.11. Max Zenger Globus, Move-sali, Logomo

 

JOULUKUU

Pe 2.12. Kadi Vija Key Project – Extended Powerspots, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater

La 10.12. Vilkka Wahl KAIHO feat. Jure Pukl & Simon Moullier (FI/SI/FR/US), Move-sali, Logomo

Pe 16.12. Cornelia Nilsson Trio (SE/DK) + Turku Jazz Festivalin ohjelmanjulkaisu ja vuoden artisti 2023, Bar Ö

Älä tule konsertteihin, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa. Tapahtumissa noudatetaan ajankohtaisia terveysturvallisuusohjeita.