Kuva: Iiro Kaukiainen

Jazzvuosi 2023 käynnistyy perjantaina Pauli Lyytisen kaninkolossa!

11.1.2023 Uutiset

Linnankadun kulttuurikuppila Bar Ö:ssä päästään vuoden ensimmäiselle Flame Jazz -keikalle perjantaina, kun lavalle nousee kansainvälinen Pauli Lyytinen Rabbit Hole. Jazz City Turun kevätohjelma jatkuu maalla ja merellä yli 30 kotimaisen ja kansainvälisen kokoonpanon voimin aina toukokuun puoliväliin asti.

Jazz City Turun ohjelmasta päästään jälleen nauttimaan uuden vuoden uusin sävelin. Tammikuussa kuullaan mm. tuoretta, pian levyllekin tallennettavaa, kotimaista big band -musiikkia Henri Lyysaaren sävellyskynästä Turku Jazz Orchestran esittämänä. Helmikuussa nautiskellaan Flame Jazz -risteilyllä, maaliskuussa juhlitaan festivaalitunnelmissa, ja koko kevään ajan Turussa kuullaan monia kansainvälisiä huippuesiintyjiä. Myös Turun konservatorion kanssa yhteistuotantona toteutettava Monday Jazz Happening ilahduttaa jälleen jamikulttuurin ystäviä Rica Barissa maanantai-iltaisin.

Forum Korttelin Jazztoimisto on avannut ovensa uuteen jazzvuoteen uusilla aukioloajoilla. Toimistolla voi vierailla tutustumassa tuoreimpiin kotimaisiin jazzlevyihin sekä ekologisiin festarituotteisiin tiistaista torstaihin klo 12-16. Luvassa on myös erilaisia tempauksia kevään mittaan.

Toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson avaa tulevan kevätkauden tapahtumakirjoa:

”Jazzvuosi 2023 päästään pitkästä aikaa aloittamaan rajoituksitta, ja muusikotkin saavat matkustaa paikalle mistä vain! Estoton kevätkausi onkin vaihteeksi kansainvälinen ja värikäs. Konserteissa kuullaan piristäviä äänimaisemia Gambiasta, Algeriasta, New Yorkista, Norjasta ja vaikka mistä. Paikallinen Turku Jazz Orchestra on liikkeellä myös tuoreella jalalla kolmen uuden tuotannon taktiikalla. Ja perinteitä kunnioittaen täytetään tietysti Viking Grace helmikuussa musiikinystävistä!”

Jazzvuoden avauskeikalla perjantaina 13.1. Bar Ö:ssä hypätään rohkeasti kaninkoloon! Rabbit Hole on saksofonisti Pauli Lyytisen johtama uusi kansainvälinen trio, jossa yhdistyvät kolmen luovan ja rohkean tutkimusmatkailijan musiikilliset visiot. Tässä elektro-akustisessa yhtyeessä vaikuttavat saksofonin, elektronisen puupuhaltimen ja rumpukoneen kanssa operoiva Lyytinen, efektoitua pianoa ja syntetisaattoreita soittava norjalainen Andreas Stensland Løwe sekä ennenkuulemattomia ääniä taikova sveitsiläisrumpali Julian Sartorius. Kaninkolosta löytyy rehevä äänimaailma, jossa yhdistyvät rikkaat sävellykset, kompleksiset rytmiset tekstuurit ja mielikuvitukselliset improvisaatiot. Yhtyeen motto on Lewis Carrollin tunnettu sanonta kirjasta Liisa Ihmemaassa: “Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast”.

Flame Jazz: Pauli Lyytinen Rabbit Hole (FI/NO/CH)
Pe 13.1.2023 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, ewi, rumpukone, live-elektroniikka
Andreas Stensland Løwe – piano, syntetisaattorit, live-elektroniikka
Julian Sartorius – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.