Tyttöjen jazzleiri Turussa heinäkuun viimeisellä viikolla!

17.5.2023 Uutiset

Pääsymaksuton Jazz Camp for Girls tarjoaa jännittäviä ja hauskoja musiikihetkiä kesäloman aikana 10–15-vuotiaille tytöille. Leirillä ollaan luovia ja muodostetaan oma bändi, keksitään bändille nimi, luodaan omaa musiikkia ja soitetaan yhdessä! Neljän päivän aikana musiikkia opitaan improvisoimalla ja soittamalla uusilla tavoilla.

Viime kesänä Porissa järjestetty tyttöjen jazzleiri koetaan tänä vuonna Turku Sea Jazz -tapahtuman yhteydessä heinäkuun viimeisellä viikolla. Jazz Camp for Girls on Tanskan jazzliiton (Jazz Denmark) vuonna 2014 lanseeraama konsepti, jonka tavoitteena on innostaa nuoria tyttöjä jazzmusiikin ja eri musiikki-instrumenttien pariin.

Musiikin ja erityisesti jazzin sukupuolijakauma on perinteisesti ollut vahvasti miesvoittoinen, ja naisille on usein kuulunut yhtyeissä laulajan rooli. Jazz Camp for Girls -konseptin ideana onkin, että leirille osallistuville tytöille tarjotaan innostava ja turvallinen ympäristö, jossa he pääsevät kokeilemaan eri instrumentteja, bändissä soittamista ja musiikin säveltämistä.

Tyttöjen jazzleiri on tarkoitettu tytöille ja itsensä tytöiksi kokeville. Leiri on suunnattu 10–15-vuotiaille, mutta tarkka ikä ei ole este osallistumiselle. Tärkeintä on kiinnostus kokeilla bändissä soittamista ja oppia yhdessä uutta. Leirillä muodostetaan yhtyeitä sekä aloittelijoista että kokeneemmista, joten mukaan voi tulla kokemuksesta riippumatta. Ainoa vaatimus on halu soittaa yhdessä ja tavata uusia kavereita musiikin äärellä.

Leirillä muodostetaan kaksi yhtyettä, jossa kussakin on 6-8 oppilasta. Leirin opettajina toimivat kansainvälistä jazzuraa New Yorkissa luova basisti Kaisa Mäensivu sekä Turun konservatorion sähköbasson ja pop & jazz -bändien tuntiopettaja Jussi Karhujoki. Opettajien ohjauksella lapset saavat inspiraatiota soittamiseen uusien menetelmien pohjalta ja pääsevät tekemään musiikkia yhdessä.

Leirin ohjelma järjestetään Turun konservatoriolla (Linnankatu 60, Turku) ma 24.7.–to 27.7. klo 10–15. Lisäksi torstaina 27.7. klo 15 pidetään loppukonsertti, jossa leirin osallistujat pääsevät esittelemään oppimiaan taitoja yleisölle. Konsertti järjestetään myöhemmin täsmentyvässä paikassa Turussa.

Lähetämme ilmoittautuneille vahvistuksen sähköpostiin, kun leirille on ilmoittautunut minimimäärä osallistujia (8), tai viimeistään 3.7. Ilmoittautumiset ovat sitovia, ja leirille osallistuminen on maksutonta.

PÄIVITYS 29.5.2023: LEIRIN OSALLISTUJAMÄÄRÄ ON TÄYNNÄ!

Turun leiri järjestään yhteistyössä Turku Sea Jazz -festivaalin, Turun konservatorion ja Suomen Jazzliiton kanssa. Toimintaa tukee Pohjoismainen Kulttuurirahasto. Jazz Camp for Girls -toimintaa järjestetään Tanskan ja Suomen lisäksi Ruotsissa, Puolassa, Iso-Britanniassa, ja tänä vuonna myös Kanadassa ja Turkissa.