Kuva: Heli Penkkimäki

Jazz City Turku sai kesätyöntekijän OP:n piikkiin!

14.6.2023 Uutiset

Jazz City Turku pääsi neljättä kertaa mukaan Turun Seudun Osuuspankin kesäduunikampanjaan, jolla työllistetään nuoria paikallisten yhdistysten palvelukseen. Tämän kesän jazzduunin nappasi abivuoteen valmistautuva Toivo!

Jazz City Turku vastaanotti tänä keväänä nuorilta 16 mahtavaa kesätyöhakemusta tuotantoavustajan paikkaan. Hakijoilta toivottiin hyvää kirjoitustaitoa, sosiaalisen median tuntemusta sekä kiinnostusta kulttuurialaa kohtaan. Laadukkaat hakemukset tekivät valinnasta vaikean.

–  Työhakemuksia tuli tänä vuonna ehkä odotettua vähemmän, mutta niiden keskitaso on noussut vuosi vuodelta. Erityisen iloinen olen siitä, että poikien hyviä hakemuksia tuli tänä vuonna erityisen paljon. Meillä on jälleen ilo olla työllistämässä nuoria kulttuurin pariin, ja edellisten vuosien kesäduunarit ovat toiminnassamme mukana edelleen, kertoo Jazz City Turku ry:n tuottaja-tiedottaja Sanna Vartiainen.

Tänä vuonna Jazz City Turun kesätyöntekijäksi valittiin 17-vuotias Toivo Jaakonkoski, joka toimii tuotantoavustajan monipuolisissa tehtävissä erityisesti heinäkuisen Turku Sea Jazz -festivaalin parissa. Rumpujen soitosta kiinnostunut Toivo opiskelee Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa ja aloittaa syksyllä abivuotensa.

Kesätyö kulttuuri- tai musiikkialalla olivat olleet mielessäni jo jonkin aikaa, ja onnekseni sellainen tuli juuri sopivasti vastaan. Musiikin merkitys omassa elämässäni on kasvanut lähivuosina muun muassa bänditoiminnan takia ja erityisesti kiinnostus jazziin on lisääntynyt rumpujen soiton ohessa. Päätin siis oitis hakea kesätöihin Jazz City Turkuun nähtyäni ilmoituksen, Toivo kertoo.

Pidän itse kulttuuria ja sen vaalimista todella tärkeänä, joten työ tuntui myös merkitykselliseltä ja tärkeältä. Työnkuvassa myös mediapuoli kiinnitti huomioni ja se vaikutti itselleni myös mielekkäältä. Luova työ kulttuurin ja musiikin parissa; voiko parempaa pyytää? 

Onnittelut kesätyöpaikasta Toivolle ja tervetuloa mukaan!