Henkilö soittaa pianoa
Kuva: Rasmus Henneken

Tigo Nguyen suorittaa siviilipalveluksen jazzin parissa!

6.9.2023 Uutiset

Jazz City Turun tuotantotiimi on saanut lisävahvistukseksi siviilipalvelusta suorittavan 21-vuotiaan Tigo Nguyenin. Siviilipalvelushenkilö toimii tuotantoavustajan monipuolisissa tehtävissä aina asiakaspalvelusta roudaukseen ja markkinointiviestintään.

“Palveluspaikat ovat yleishyödyllisiä voittoa tavoittelemattomia toimijoita, kuten Jazz City Turku ry. Kulttuurialasta kiinnostuneelle nuorelle tämä on oiva tilaisuus saada kokonainen vuosi työkokemusta alalta, jonka käytännöt oppii oikeastaan vain tekemällä. Mahtavaa saada Tigo mukaan”, toteaa Jazz City Turku ry:n tuottaja-tiedottaja Sanna Vartiainen.

“Valmistuin 2023 keväällä Turun konservatoriolta muusikoksi sekä Puolalanmäen lukiosta ylioppilaaksi. Metropoliassa odottavat musiikkipedagogin sekä muusikkotutkinnon jatko-opinnot, mutta sitä ennen suoritan siviilipalveluksen Jazz City Turku ry:ssä vuoden ajan. Tämä on minusta erittäin hyvä välike ennen polun jatkamista, sillä pääsen tutustumaan erilaisiin osa-alueisiin musiikkialalla, kuten markkinointiin ja tapahtumien järjestelyyn. Mikä parasta, pääsee tutustumaan huippuluokan muusikoihin!” Tigo kertoo.

“Palveluksen ohella teen myös pianistina mm. truba-, hää- ja bilekeikkoja, jossa ohjelmisto on hyvin monipuolista. Jazzia pääsen itse tuomaan esille eniten trubakeikoilla, sillä se on yksi genreistä lähimpänä sydäntä”, hän jatkaa.

Jazz City Turku ry löytyi siviilipalveluspaikaksi Turku Jazz Orchestran tuottaja-saksofonisti Jusu Heinosen kautta.

“Konservatorion viimeisen opiskeluvuoden aikana Jusu ehdotti kyseistä paikkaa minulle, kun en silloin tiennyt mihin hakisin. Jazz City Turku on kieltämättä paras palveluspaikka, jonka tiedän, eikä tätä parempaa varmasti löydy,” Tigo iloitsee.

Tigoon pääset tutustumaan Jazz City Turun toimistolla Forum Korttelissa sekä heti perjantaina 8.9. syksyn ensimmäisellä Flame Jazz -keikalla Bar Ö:ssä!