Kuva: Ilkka Arola

Viikonloppuna nautiskellaan jazzia ja viinejä VPK:n talolla!

5.12.2023 Uutiset

Kaksipäiväinen Turku Wine & Jazz -festivaali tarjoilee sesonkiin sopivia viinejä sekä menevää ja modernia kotimaista jazzia koko VPK:n talon täydeltä 8.–9. joulukuuta. Viikonloppua tähdittävät Pope Puolitaival, Casimir Ekman ja Ilkka Arola yhtyeineen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Turku Wine & Jazz tarjoilee viihtyisän ja maukkaan viikonlopun Turun ikonisella tapahtumapaikalla. Luvassa on mielenkiintoisia viinejä, taidokasta soittoa sekä pientä syötävää.

– Olemme jo pitkään halunneet tuottaa viinin ympärille jotain, mihin olisi helppo tulla vaikka viini ei olisikaan harrastus tai intohimo. Turku Wine & Jazz on pieni, mutkaton ja pönötysvapaa festivaali. Se rakentuu hyvän juoman ja musiikin ympärille ja luottaa lämpimän ja viihtyisän meiningin voimaan, kertoo tapahtuman tuottaja Samuli Pasanen, joka vaikuttaa myös Kirkkopuiston Terassin ja Turun Joulutorin taustalla.

Tapahtuman musiikkikokonaisuudesta vastaa Jazz City Turku.

– Viinin ja livejazzin yhdistämistä on toteutettu useana vuonna Kirkkopuiston Terassilla sekä Turku Sea Jazz -festivaaleilla; herkullinen jazz ja svengaavat viinit ovat siis lyömätön yhdistelmä! Musiikin osalta tuomme parasta pöytään, kun lavalle nousee monipuolinen kattaus kotimaista huippujazzia, kertoo Jazz City Turku ry:n toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson.

Perjantaina lavalle nousee saksofonisti Pope Puolitaival uuden Fankorama-yhtyeensä kanssa. Huippumuusikoista koottu uusi yhtye tarjoilee kuumaa svengiä ja herkullisia tulkintoja jazzklassikoista. Yhtyeessä pianoa soittaa Henri Mäntylä, bassoa Nathan Francis ja rumpuja Teppo Mäkynen.

Perjantai-illan kruunaa pitkän linjan turkulainen musiikkivaikuttaja DJ Esko Routamaa.

Lauantain alkuillassa kuullaan nuoren polven lahjakkuuksista koostuvaa Casimir Ekman Trioa, joka yhdistelee 60-luvun svengiä, mukaansatempaavia melodioita ja lyyrisen kaunista improvisointia. Keikalla kuullaan tuoreita Pariisissa sävellettyjä kappaleita sekä materiaalia Ekmanin hiljattain julkaistulta albumilta Passage.

Lauantaina klo 19 ja klo 21 lavalle nousee turkulaistrumpetisti Ilkka Arolan johtama supersuosittu Sound Tagine. Jazz, Lähi-Idän musiikilliset mausteet ja folk-traditioista lainatut tanssittavat rytmit sekoittuvat yhtyeen käsissä riemukkaaksi seikkailumusiikiksi, joka liikuttaa sekä kuulijan kehoa että mieltä. Kannattaa siis pakata tanssikengät mukaan!

DJ Felix Manellin jazzvinyylit pitävät lauantai-illan tunnelman lämpimänä aina tapahtuman loppuun saakka.

Turku Wine & Jazz 2023
Turun VPK:n talo, Eskelinkatu 5

Perjantai 8.12.

klo 17 ovet avautuvat
klo 19 ja klo 21 Pope Puolitaival Fankorama
klo 22 DJ Esko Routamaa
klo 00 ovet sulkeutuvat

Keikkojen välissä tunnelmasta huolehtii DJ Janne Salminen

Lauantai 9.12.

klo 15 ovet avautuvat
klo 17 Casimir Ekman Trio
klo 19 ja klo 21 Ilkka Arola Sound Tagine
klo 22 DJ Felix Manell
klo 00 tapahtuma päättyy

Keikkojen välissä tunnelmasta huolehtii DJ Janne Salminen

Ennakkoliput: Eventio
Perjantai 19 € (ovelta 25 €)
Lauantai 25 € (ovelta 30 €)
Kaksi päivää 35 € (ovelta 40 €)

Lisätiedot ja viiniohjelma: turkuwinejazz.com