Kuva: Teemu Mattsson

Jazzvuosi 2024 käynnistyy perjantaina!

10.1.2024 Blogi

Vuoden ensimmäiselle Flame Jazz -keikalle päästään perjantaina 12.1. Logomon Move-salissa, kun lavalle astelee pianovirtuoosi Seppo Kantonen tyylikkään trionsa kanssa. Jazz City Turun kevätohjelma jatkuu maalla ja merellä yli 30 huippukokoonpanon voimin aina toukokuun puoliväliin asti.

Jazz City Turun ohjelmasta päästään jälleen nauttimaan uuden vuoden uusin sävelin. Intiimit Flame Jazz -klubikeikat tuovat Turkuun jazzkentän kiinnostavimmat nimet läpi kevään. Helmikuun alussa nautiskellaan seitsemän esiintyjän kattauksella supersuositulla Viking Gracen jazzristeilyllä sekä kuullaan tuoretta big band -musiikkia Bianca Rantalan sävellyskynästä Turku Jazz Orchestran esittämänä. Maaliskuussa juhlitaan Turku Jazz Festivalia uudella konseptilla jopa kymmenen päivän ajan. Huhtikuun lopulla vietetään Kansainvälistä Jazzpäivää ja vappuna järjestetään Turku Jazz Orchestran ja Turun filharmonisen orkesterin suuri yhteiskonsertti säveltäjälegenda Henry Mancinin syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Jazzvuoden avauskeikalla perjantaina 12.1. kuullaan poikkeuksellisen ansioituneiden jazzkonkareiden uutta kokoonpanoa. Pitkän linjan pianisti ja säveltäjä Seppo Kantonen tekee odotetun paluun jazzissa perinteisen piano-basso-rummut -trion pariin yhdessä Antti Lötjösen ja Markku Ounaskarin kanssa. Trio on perustettu alkuvuodesta 2023, jolloin se ryhtyi harjoittelemaan aktiivisesti Kantosen tuoreita sävellyksiä. Debyyttiesiintyminen kuultiin joulukuussa Kantosen 60-vuotisjuhlakonsertissa, ja nyt huippuyhtye pääsee tositoimiin Salosta ja Turusta käynnistyvällä Suomen-kiertueella!

Turun konservatorion kanssa yhteistuotantona toteutettava Monday Jazz Happening ilahduttaa tuttuun tapaan jamikulttuurin ystäviä Rica Barissa aina maanantai-iltaisin. Myös Forum Korttelin Jazztoimisto on avannut ovensa uuteen jazzvuoteen. Toimistolla voi vierailla tutustumassa tuoreimpiin kotimaisiin jazzlevyihin sekä ekologisiin festarituotteisiin tiistaista torstaihin klo 12-16. Luvassa on myös erilaisia tempauksia kevään mittaan.

Toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson avaa alkavan kevätkauden tapahtumakirjoa:

“Tuorein Teosto-palkittu Mikko Sarvanne Garden päättää jazzkevään toukokuisessa luontoteemoja ja jazzin monia värejä yhdistelevässä konsertissa. Tätä herkkua odotellessa saamme nauttia kevään ajan upeista hetkistä, kun Turussa vierailee viikoittain luovuuden tyrskyissä purjehtivia lahjakkuuksia. Jazzkaupungin soundi on taas vahvasti ajan hermolla, kun Flame Jazz -ohjelmistossa kuullaan uusinta kotimaista ja kansainvälistä jazzia. Héctor Lepe, AINON, Susanna Lukkarinen, Lorenzo De Finti, Pori Jazzin vuoden taiteilija 2023 Tuomo Uusitalo; kaikki saapuvat Turkuun uuden ohjelmistonsa kanssa. Turku Jazz Orchestra seikkailee taas uusille poluille, ja perinteikäs kevätfestari paisuu kuin pullataikina. Emme siis jää kylmäksi tänäkään keväänä!”

Tutustu kevään esiintyjiin osoitteessa jazzcityturku.fi/ohjelma.